Thor HoltThor Holt" /> Thor HoltThor Holt" /> Gå til sidens hovedinnhold

Kongsvinger går til filmen

Artikkelen er over 11 år gammel

«Kongsvinger-filene» legges ut på internett fra 1. september. HVA MENER DU?

Innbyggerrekrutterer Dag Arnesen og service- og kommunikasjonssjef Lars Gillund, presenterte filmsatsingen foran rundt 200 frammøtte i Kongsvingers storstue.

– Vi ønsker at unge voksne mellom 28 og 40 år som har bodd i Kongsvinger skal se byen som et alternativ å flytte til etter endt utdanning eller arbeid. Dessuten vil vi vise Kongsvingers innbyggere de mulighetene som finnes i kommunen, slik at de blir boende og bidrar til innbyggerrekruttering og videre utvikling av kommunen, sier Lars Gillund.

Første episode av filmen har verdenspremiere på nettsiden www.kongsvinger.no klokken 08.00 tirsdag første september.

– Nettsiden vil også inneha andre aktiviteter enn filmen, som vises fram i åtte episoder. Vi kommer til å legge ut episodene med tre dagers mellomrom, avslører Dag Arnesen.

Regissør Bjørn Molstad er arkitekten bak «Kongsvinger-filene». Uten å røpe for mye, kan man nevne at ordfører Arve Bones viser fram et til tider gnistrende skuespill i filmen.

Mari Martinsen (27) har kommet hjem etter studier i Sør-Afrika, men søker seg mot Oslo i høst. Hun er dermed én av de Dag Arnesen ønsker å lokke hjem på sikt. Martinsen har følgende å si om filmen:

– Filmen viser fra de vakre sidene av byen, og jeg tror den treffer. Spørsmålet er om den når fram til mennesker som ikke har vært på Kongsvinger før. Jeg støtter byplanlegger Butenschøn, og mener at Kongsvinger trenger et ansiktsløft. Hvis kommunen investerer i det de sier, tror jeg dette blir bra.

Joakim Andersen (36) fra Kongsvinger tror også at filmen treffer blink.

– Dette er et kjempebra tiltak. Jeg tror den vil fungere, fordi den tar tak i følelsene til målgruppen, kommenterer Andersen.