Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i verden i natt

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 8. oktober.

Dyster klimarapport fra FNs klimapanel

Med dagens utslippsnivå av klimagasser kan den globale temperaturøkningen passere 1,5 grader Celsius så tidlig som 2030, ifølge FNs klimapanel (IPCC).

– Å unngå globalt klimakaos vil kreve en endring av samfunnet og verdensøkonomien i en skala aldri tidligere sett, heter det i rapporten fra FN.

Bolsonaro med overlegen seier 

Den sterkt høyreorienterte presidentkandidaten Jair Bolsonaro vinner første valgrunde i Brasil med overlegne 46,7 prosent, mot Fernando Haddads 28,4 prosent.

Om Bolsonaro hadde fått over 50 prosent av stemmene, hadde han vunnet direkte, men nå blir det ny valgrunde 28. oktober.

Boligbrann i Stjørdal – sju personer til legevakt

Alle beboerne kom seg ut da det begynte å brenne i et bolighus i Stjørdal natt til mandag. Sju personer ble sendt til legevakt.

Til sammen ble 16 personer – inkludert 11 fra huset ved siden av det som brant – evakuert, opplyser politiets innsatsleder Karl Småland til Stjørdalens Blad.

Mistanke om påsatt brann i Oslo

Ingen personer kom til skade da en bygård i Askergata på Torshov med 72 beboere brant natt til mandag. Brannen startet i et søppelrom og fremstår som påsatt, skriver VG.

Det var en stund fare for at brannen skulle spre seg til boligmassen, med mye flammer og mye røyk, men brannvesenet fikk kontroll.

Nasjonalist erklærer valgseier i Bosnia

Milorad Dodik sier han har vunnet den serbiske plassen i Bosnias tredelte presidentskap. Prorussiske Dodik har som uttalt mål å splitte Bosnia-Hercegovina.

De to andre plassene i det tredelte presidentskapet ser ut til å gå til den sosialdemokratiske bosniakroaten Zeljko Komsic og representanten til det muslimske partiet SDA, Safik Dzaferovic.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.