– Kan skyte fire ulver

Jaktbar: Ulv, slik som denne som ble fotografert på Bæreia i påsken, kan gå usikre tider i møte på vestsiden av Glomma i Solør. Fylkesmannen vil nemlig åpne for jakt på fire ulver.
Foto: Privat

Jaktbar: Ulv, slik som denne som ble fotografert på Bæreia i påsken, kan gå usikre tider i møte på vestsiden av Glomma i Solør. Fylkesmannen vil nemlig åpne for jakt på fire ulver. Foto: Privat

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er nok ulv i Norge til at fire ulver kan bli skutt under lisensjakt i Hedmark, mener Fylkesmannen. HVA MENER DU?

DEL

Tre glåmdalskommuner kan delta under lisensjakta, der det foreslås å ta ut fire ulver.

Det mener sekretariatet for rovviltnemndene i Østfold, Oslo og Akershus (region 4) og Hedmark (region 5).

Til uka skal rovviltnemndene i disse regionene fastsette hvor stor kvoten for lisensjakt på ulv skal være under et fellesmøte.

Sekretariatet er i praksis Fylkesmannens miljøvernavdeling. De viser til at bestandsmålene for ulv i Norge, tre ynglende par, ble nådd sist vinter gjennom dokumentasjon av revirene Slettås i Trysil, Julussa i Åmot og Aurskog.

Ut ifra dokumentert skadeomfang fra ulv på beitedyr i sommer, samt at det ikke foreslås jakt innenfor ulvesonen, mener sekretariatet at det kan åpnes for lisensjakt på fire ulver utenfor ulvesonen i Hedmark.

Det behøver ikke å gå utover målet om tre nye ynglinger som i så fall skal ha skjedd i vår, mener sekretariatet.

Lisensjakta starter 1. oktober og går til 31. mars. I glåmdalsdistriktet vil det bety jakt i kommunene Våler, Nord-Odal og Åsnes vest for Glomma.

Deler av Rendalen, Stor-Elvdal og Engerdal utenfor ulvesonen foreslås skjermet for jakt, for å beskytte den genetisk viktige tispa med finsk/russiske gener i Julussa-reviret. Jegere som skal drive lisensjakt på ulv må være registrert som lisensjegere.

Artikkeltags