De åpner kafé og håper på storinnrykk allerede til helga

For mange tiår siden var det nærmere et tosifret antall kafeer langs Kaffegata på Flisa. Derav kom også navnet på gata, Kaffegata. Etter hvert forsvant de fleste. I øyeblikket er det bare to igjen. Fra slutten av uka kommer den tredje.

DEL

Den åpnes i LHLs lokaler midt i gata, der det for noen år siden var Konditoriet, som ble avviklet. Da flyttet LHL Åsnes inn i de samme lokalene.

– Vi forsøker en prøveperiode nå med åpent noen dager i uka og ser an hvordan det går. Blir det bra trafikk, kan det bli utvidelse av så vel åpningsdager som åpningstider. Da vil vi også ansette og lønne de to medlemmene som nå på dugnad skal stå for driften i prøveperioden. Vi er optimister og har tro på at det skal være liv laga for en ny kafé på Flisa, sier Rolf Otto Lie, styreleder i LHL Åsnes.

Flisa har en rekke serveringssteder, men bare to av det slaget som kan kalles en kafé. Det er ved Victoria Hotell og på Flisa Stormarked.

Starter pent

Synnøve Irene Kjerstad og Britt Jorun Moe er de to kvinnene som skal stå for driften på dugnad en periode framover.

– Vi håper det skal bli så bra at det blir en fast virksomhet framover. Det blir å starte litt pent og høre hva folk ønsker seg. Bedre å sarte litt lavt og heller kunne øke på enn å gjøre det motsatt vig. Det er plass til rundt 50 personer inne her, og klarer vi fylle opp en god del av de plassene, bør det være håp, sier de to kvinnene.

Det er også et stort potensial i uteserveringen. Den var en kjempesuksess om sommeren de årene Kaffegata Konditori hadde virksomhet i huset. Også LHL-kafeen håper å utnytte den muligheten. Utstyr med bord og benker har man allerede.

– Det dukker alltid opp mye folk som vil slå seg ned når vi setter ut disse i sommerhalvåret. Signalene er at de ønsker seg muligheten til å kjøpe både kaffe, vafler og mat. Derfor styrker muligheten til å ha en uteservering oss ytterligere i troen på at dette skal bli noe å satse på. Vi har vurdert det lenge, og vi mener at tiden er inne nå, sier styreleder Rolf Otto Lie.

Folksom helg

Muligheten til å få en flying start på virksomheten bli ekstra god til helga. Lørdag er det nemlig jul i Kaffegata med Julefestivalen Solør. Den trekker alltid mye folk til handel i Kaffegata og på Flisa ellers. Da kan en ekstra kafé bli fristende for mange på julehandel.

Lie forteller at man kommer til å ha tradisjonelle kafévarer som kaffe, vafler, kaker og noen dager med varm mat. Meksikansk gryte er det første på menyen til helga.

– Vi kommer selv til å produsere det meste av bakervarene som skal selges. Glutenfritt skal vi også, og det kjøper vi inn. Vi tror på dette og gleder oss til å komme i gang. Og skulle det bli slik at vi også kan ha det som en lønnet jobb etter hvert, er ingenting bedre enn det, sier Synnøve Irene Kjerstad og Britt Jorun Moe.

De er begge medlemmer i LHL Åsnes og klare til å gjøre en innsats for å sikre mer midler til foreningen, midler som vil gå til drift av huset og kanskje til og med bli en jobb.

– Vi klør i fingrene etter å komme i gang, sier de to.

Artikkeltags