Jensby er tilbake

NETTBASERT: Inventive åpnet onsdag hjemmesidene sine. Firmanavnet skal klinge internasjonalt og samtidig signalisere nytenking, forklarer Asger Jensby.foto: Bård engh

NETTBASERT: Inventive åpnet onsdag hjemmesidene sine. Firmanavnet skal klinge internasjonalt og samtidig signalisere nytenking, forklarer Asger Jensby.foto: Bård engh

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Han har tapt hele millardformuen. Men nå håper Asger Jensby (61) å ha skapt et nytt IT-fyrtårn. BILDER |

DEL

– Vårt liv var snudd på hodet. Men vi ville bli her og tenkte: Hva gjør vi? sier Asger Jensby. Svaret er blitt «Inventive», som han håper vil bli et fyrtårn i regionen.

Asger Jensby og kona Eva Snare har slått sine hoder sammen med de tre karene Morten Risdal, Espen Gylterud og Raymond Fjeld, som tidligere drev Kongsvinger-avdelingen av IT-bedriften Centric.

Inventive tilbyr tverrfaglige IT-tjenester via Internett til små og mellomstore bedrifter. Systemet er basert på såkalt åpen kildekode med tjenestene klargjort på forhånd. Konseptet er ment å skulle halvere IT-kostnadene for bedrifter som ellers ville ha måttet kjøpe IT-tjenester eksternt.

Klekket ut i påsken

Asger Jensby er arbeidende styreformann, og selskapet eies av Eva Snare og de tre andre kompanjongene med 25 prosent hver. Morten Risdal er daglig leder og Eva Snare er markedssjef i firmaet, som om 14 dager flytter inn i lokaler på Rasta der Høyskolestilftelsen har holdt til.

Beskjedne 100.000 kroner er spyttet inn i egenkapital. Den blir nok utvidet etter hvert, men for ekteparet Snare/Jensby handler det om å bygge opp en ny spire etter at alt var rast sammen. På sikt tenker Jensby seg en virksomhet som kan telle 75 ansatte.

– Etter granatsjokkene og etter at elendigheten hadde lagt seg litt, begynte vi å tenke klart igjen. Vi satt på fjellet i påsken og jobbet med fire forretningsideer. Dette er den vi foreløpig har satset på. Det måtte være noe vi hadde kunnskaper om, vi kunne ikke akkurat starte med noe innenfor landbruk. Vi hadde kunnskaper innenfor forretningsdrift og markedsføring, men vi trengte noen med teknisk kompetanse. Fra før hadde vi hatt kontakt med Espen Gylterud, og vi hadde en del samtaler sammen utover våren. Det viste seg at Espen og de andre hadde den nødvendige bakgrunnen, så vi kunne komplettere hverandre på en fin måte, forklarer Jensby.

Abonnement

Noe av ideen med Inventive er å selge IT-tjenester som et abonnement, slik at bedriftskundene ikke skal behøve å investere i hardware eller software. Ellers skal de kunne velge de IT-tjenester som bedriften trenger her og nå.

– Firmaet ble meldt til Brønnøysund 4. mai. I ettertid har vi gjort markedsundersøkelser, og forsøkt å sette oss inn i små og mellomstore bedrifters situasjon, sier Jensby, og sier litt spøkefullt at han har analysert 162.000 norske bedrifter.

– Vi har tenkt på hvilke IT-behov en bedrift med 10 ansatte har, og hva med dem med 50, 60 eller 70? Alle må jo ha regnskapssystemer, domene og e-post og andre funksjoner. Men små og mellomstore bedrifter sliter hvis de ikke har god nok intern IT-kompetanse, for det koster så mye å leie inn IT-kompetanse utenfra. Med vårt nettbaserte system kan man gjøre det mye rimeligere, sier han.

Tretrinns plan

Inventive har brukt flere bedrifter aktivt som prøvekaniner, og har til nå signert avtaler med en 15-tall bedrifter og virksomheter. Jensby skisserer en tretrinnsplan for hvordan bedriften skal vokse.

– I første fase tenker vi oss et litt utvidet glåmdalsdistrikt. I neste fase skal vi vokse også i nærområdene til Oslo. I tredje fase snakker vi om nasjonal markedsføring. I 2014 skal vi ha 1 prosent av det norske markedet. Lykkes vi med det, blir vi et kjempefyrtårn i Kongsvinger, og da kan vi tenke videre med det svenske og danske markedet, sier en entusiastisk Jensby.

God timing

Daglig leder Morten Risdal sier at timingen for å slå seg sammen med Snare og Jensby var veldig god.

– Centric var kommet til et punkt der selskapet måtte rekapitaliseres. Valget vårt var enten å bryte ut eller spytte inn ny kapital. Da ville vi heller finne på noe nytt. På denne måten får vi også spesialisert oss innenfor noen færre emner enn det vi til nå har gjort, sier Risdal.

Han ser det som veldig spennende å skulle jobbe med Asger Jensby, som tidligere har bygget opp store virksomheter.

– Han og Eva har stor kompetanse på forretningsdrift, marked og strategi, så vi blir et team som utfyller hverandre. Det har heller ikke vært gjort noe lignende i Norge i en så bred skala som vi gjør nå, sier han.

Inventive har knyttet til seg en rekke samarbeidspartnere, blant dem er Serverloft i Frankfurt, som står for servertjenestene. Andre partnere er Hetzner (Internett Hosting), Ahsay (fjernbackup), RocketTeam (nettsider og portaler), Trend Micro (nettsikkerhet) og e-conomic (regnskapssystemer).

Artikkeltags