Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 12. juli.

Nesten 200 døde i flomkatastrofen i Japan 

Antall bekreftet omkomne etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår har steget til 199, opplyste myndighetene i landet. Titalls personer er fremdeles savnet.

Redningsarbeidet fortsetter torsdag med stor styrke, men håpet om å finne overlevende svinner likevel hen for titusenvis av redningsarbeidere etter hvert som dagene passerer.

Kraftig brann i gjenvinningsstasjon ved Larvik

Det brøt ut brann i Grinda gjenvinningsstasjon ved Larvik. Brannvesenet har kontroll på bygningen, men brannen har spredd seg til skogen rundt.

– Brannen sprer seg sakte, og skogbrannhelikopter blir vurdert brukt når det lysner. De flyr ikke om natta, sa operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 3.30.

Britisk politi forberedt på demonstrasjoner

Det er ventet at titusener av briter vil demonstrere i flere byer når USAs president Donald Trump kommer på besøk. Som følge av dette opplyste politiet at de har iverksatt voldsomme sikkerhetstiltak.

Trump ankommer London rundt klokken 14 torsdag og kostnadene knyttet til sikkerhetsoperasjonen er betydelige.

Veterinærer frykter sykdommer i importert fôr

Veterinærinstituttet er bekymret for at det fra fredag blir tollfritt å importere grovfôr, og anbefaler import fra land med likt sykdomsbilde som i Norge.

Jorun Jarp, beredskaps- og sikkerhetsdirektør ved Veterinærinstituttet, sier til Nationen at det vil være tryggest å importere fôr fra Sverige og Finland. Danmark kan også være aktuelt, men også der har de sykdommer som ikke finnes i Norge.

Redningsaksjonen i Thailand blir Hollywood-film

Redningsaksjonen der tolv gutter og fotballtreneren deres ble hentet ut av en grotte i Thailand, blir Hollywood-film, opplyste filmselskapet Pure Flix.

– Jeg kunne ikke vært mer begeistret, sier selskapets administrerende direktør Michael Scott, som bor i Thailand og var til stede ved Tham Luang-grotten da guttene ble reddet ut.

 

Kommentarer til denne saken