Over 300 deltok på årets Gjeddefestival ved Bukkeneset i Storsjøen i helgen. I løpet av de 24 timene som konkurransen varer, er det om å gjøre å få den største fisken.

- Det godt over 170 båter som har vært utpå, men det er de store gjeddene som mangler, ellers er det som vanlig her, forteller Rune Berg, mannen bak Gjeddefestivalen.

Den største gjedda hittil ble tatt for tre år siden og veide 12 kilo

Første gang

Magnus Garaas og Tom Rune Steppin er på Gjeddefestivalen for aller første gang, men lover at det ikke bli den siste.

- Det er et søskenbarn av meg som har lokket oss til å ta turen hit i år, forteller Tom Rune.

Han og kameraten kommer fra Flesberg ved Kongsberg og har med seg egen båt.

- Vi har vært ute i båt nå i 19 timer til sammen. Man blir jo bitt av basillen og festivalen var absolutt verd turen. Vi er nok garantert på plass neste år også, sier Steppin.

Ikke alle fisker

- Det har etter hvert blitt en mer vanlig festival. Det kommer folk hit langveisfra og slår opp telt, men de har ikke med seg fiskeutstyr.

- De er her for å bade, grille og ha det hyggelig. Men de aller fleste er her for å konkurrere om premiene, forteller Berg.

Flotte premier

Foruten heder og ære fikk vinnerne velge fra et velfylt gavebord.

Vinner av juniorklassen ble Jo-Inge Hoelsengen fra Årnes. Det er tredje året han er med, men første gang han vinner.

- Jeg dorget etter båten da jeg kjente noe var bortpå wobbleren. Jeg så at den fulgte etter og trodde at det bare var en liten gjedde. Men plutselig hogger den til og da kjenner jeg at den er ganske stor. Jeg gadd ikke slite den ut, men sveivet den rett inn. Den veide 4580 gram, men jeg har rekord på 5400 gram, smiler den unge vinneren som fikk diplom, plakett og valgte seg ut et ekkolodd fra premiebordet.

- Nå kan jeg se hvor storfisken står neste gang, kommer det fra storfisker Jo-Inge Hoelsengen.

Seniorvinner ble Eirik Vestgård med en gjedde på 5860 gram, og i klassen for abbor vant Kjell Arne Vang med en rugg på 1265 gram.