Gå til sidens hovedinnhold

Huskjøperne kan smile

Artikkelen er over 14 år gammel

Huskjøperne på Oppaker får hjelp: Forsikringsselskapet rydder opp i skandalehuset og betaler for midlertidig bolig.

Husmarerittet i Gamle Kongevei 23 var i ferd med å bli en virkelig økonomisk krise for Per Erik Moe og samboeren Trine Hagen. Etter Nes kommunes pålegg om utbedring av store deler av boligen må de skaffe seg nytt midlertidig bosted.

- Vå må betale for to hus. Selv etter justering av lånet vil vi ha igjen 2.000 kroner å leve for i måneden, sa Per Erik Moe til vår avis i går formiddag. Han fryktet at familien ville bli sosialklienter.

Tar ansvar

I går ettermiddag kom imidlertid gladmeldingen de har ventet på: Anticimex Forsikring, der selgeren har tegnet eierskifteforsikring, vil rydde opp i den kjedelige saken.

- Vi tar ansvar, sier administrerende sjef Roy Malmo Nilsen til vår avis.

- På hvilken måte tar dere ansvar?

- For det første vil vi ordne med byggemelding innen 1. juni, slik at det ikke vil komme tvangsmulkt. Dernest vil vi gjøre det som trengs for å få boligen lovlig. Jeg har ennå ikke sett kommunens rapport, men som forsikringsselskap vil vi ta ansvar for de feil som eventuelt er gjort av selger og takstmann.

- Kjøper trenger også en midlertidig bolig?

- Hvis situasjonen tilsier at familien må flytte ut skal vi også dekke disse kostnadene. Det er en del av forsikringen. Både selger og kjøper kan være glade for at det er tegnet eierskifteforsikring, sier Nilsen.

- Gledelig!

- Nå ble jeg glad! Det var virkelig godt å høre at Anticimex tar ansvaret og at de også betaler midlertidig bolig, sier Per Erik Moe når han får nyheten fra vår avis.

Han kan slippe jubelen løs for første gang siden han trodde han hadde kjøpt drømmehuset i februar.

Må rives

At det langt fra er noe drømmehus slik det nå står, kunne folkene fra Anticimex og deres medbrakte bygningseksperter si seg enige i under befaringen i går.

- De slo fast at alt er galt, at det er gjort dårlig takseringsjobb og at tilbyggene må rives. Renovering er umulig.

Til uka flytter Moe og familien inn i hans fars generasjonsbolig på Rånåsfoss. Der er det også plass til Moes to leieboere.

- Vi rekker så vidt å feire ettårsdagen til Solveig før vi flytter, sier Per Erik Moe.