Denne hendelsen har på ingen måte gått upåaktet hen. Nå er nemlig den historiske presten, Bettina Taugbøl Eckbo, nominert til å bli årets navn av Dagbladet.

Hun er en av 10 personer som kan vinne denne prisen, der du kan være med å avgjøre.

LES OGSÅ: Historisk vielse ved midnatt

Det var onsdag 1. februar klokka 00.00 at Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs sa ja til hverandre i Eidskog kirke.

– Det rare tidspunktet skyldes at vedtaket om å få gifte seg i kirken ikke er gyldig før 1. februar. Når vi legger det til klokka tolv, blir de først i Norge – i hvert fall blant de aller første, fortalte sogneprest Bettina Taugbøl Eckbo til Glåmdalen.

Sognepresten konstaterte at man også har hatt bryllup litt utenom det vanlige også tidligere i Eidskog. I 2015 giftet flere par seg samtidig i forbindelse med at Eidskog kirke var 350 år.

– Jeg har derimot aldri tidligere viet noen ved midnatt. Å få være med på noe som også er historisk, er kjempemorsomt, sa en entusiastisk sogneprest.

Applausen runget mellom kirkeveggene da sogneprest Bettina Taugbøl Eckbo erklærte Erik (70) og Kjell (63) som et ekte ektepar.

For Kjell Frølich Benjaminsen (63) og Erik Skjelnæs (70) har vært kjærester i 36 år – og for 16 år siden fridde førstnevnte.

Lite ante de at ventetiden skulle bli så lang som to tiår før de fikk gå til alters sammen.

LES OGSÅ: Kjell (63) og Erik (70) ble historiske. – Størst av alt er kjærligheten

– En helt fantastisk opplevelse. Det er sterkt å tenke på de av vennene våre som ikke har fått oppleve noe slikt, men kjærligheten har endelig vunnet. Nå går det virkelig an å si at størst av alt er kjærligheten – for alle. Så enkelt er det, sa en rørt Kjell Frølich Benjaminsen ute på kirketrappa foran kirka på Matrand.

Ekteparet er bosatt i Oslo, men valgte likevel å reise til Eidskog kirke for å gi hverandre det evige løftet.

En av grunnene til det er at Kjell er tipp-tipp-oldebarnet til Oberst Krebs, «helten fra Matrand» etter slaget i 1814.

– Tenk om han hadde visst at en etterkommer av ham 203 år senere skulle inngå et historisk ekteskap på samme sted som slaget sto, påpekte presten.

Og tipp-tipp-oldebarnet angret ikke et sekund på valget av kirke, som for øvrig også skyldtes at de har et nært forhold til prestens foreldre.

– Rammen kunne ikke vært finere. Vi er blitt tatt fantastisk godt imot av alle vi har møtt her i Eidskog, slo Kjell fast etterpå.

De nominerte

Bettina Eckbo,

Karsten Warholm,

Olaug Nilssen,

Aleksander Schau

Faten Mahdi al-Hussaini

Christine Meyer

«Dark Room»-etterforskerne

Julie Andem

Steinar J. Olsen

«De skamløse jentene»