Marit vil bli president

President: Marit Hermansen fra Grue ønsker å bli president i Legeforeningen.

President: Marit Hermansen fra Grue ønsker å bli president i Legeforeningen.

Artikkelen er over 3 år gammel

GRUE: Marit Hermansen stiller til valg, og vil bli president.

DEL

Marit Hermansen, lege, gårdskone og trebarnsmor fra Namnå, satser på å bli president i slutten av mai. I Legeforeningen.

Med 30.000 medlemmer. De siste fire årene har hun vært leder i Norsk forening for allmennmedisin, og synes at erfaringen hun har med derfra, styrker kandidaturet hennes.

Hermansen har klare synspunkter på hva som blir en viktig presidentoppgave i tiden framover. Gjennom ledervervet har hun knyttet kontakter og nettverk.

Blir hun president, velges hun for to og to år. De fleste sitter i fire år, men man kan også bli sittende i seks år.

Få fram det positive

– Vi har gått oss litt vill og fått et veldig tungt, byråkratisk helsevesen. Vi klarer ikke å dra ut alt det positive som finnes i helsevesenet, og pasientene har mistet litt trua på oss. Nå må vi komme oss ut av de tunge systemene, det er blitt for lang vei opp til ledelsen. Fredag kom en ny aktuttforskrift, og det er mye som tilsier at man må være opptatt av beredskap dersom man skal ta vare på kvaliteten, mener Marit Hermansen.

Hun ser også med skepsis på de færre og store legevaktene som er blitt i landet, og mener det må til en økt bemanning for å rykke ut i akuttilfeller. Selv sto hun på for å bevare Solør legevaktsentral da Grue valgte Kongsvinger.

– Jeg tror ikke at stort alltid er til det beste. Jeg prøvde likevel å være balansert i saken i Solør, for det var ingenting som tilsa at det skulle bli en dårlig løsning på Kongsvinger eller Elverum, sier Marit Hermansen.

Alltid engasjert

Marit Hermansen har alltid vært engasjert i helsetjenesten, organiseringen, politikk og vært tillitsvalgt. Hun hegner om det offentlige helsevesenet som ble bygd for alle.

– Veksten av helprivate ordningene tror jeg er uheldig, sier Hermansen, som mener at rollen hun har hatt i Norsk forening for allmennmedisin, styrker hennes kandidatur og viser hva hun står for.

– Jeg har møtt de ulike foreningene i Legeforening. Fått presentert meg og vist hva jeg står for. Planen var egentlig å gå tilbake som fastlege i Grue, men så dukket denne muligheten opp. Dette er en sjanse jeg får bare en gang i livet, og jeg måtte gjøre en ny vurdering. Nå går jeg for presidentskapet, sier Hermansen, som kommer til å fortsette som ukependler.

Det går greit med en grei mann og tre store unger. Bare yngstemann på 18 bor hjemme.

Artikkeltags