Healing for alle penga

fikk blodanalyse: Connie Sæther fra Kongsvinger fikk blodet sitt analysert av Per Halsne. Han mener å se ting som leger ikke kan.
bilder: jens haugen

fikk blodanalyse: Connie Sæther fra Kongsvinger fikk blodet sitt analysert av Per Halsne. Han mener å se ting som leger ikke kan. bilder: jens haugen

Artikkelen er over 9 år gammel

Alternativmessa på Kongsvinger bød på alt fra kirurgisk healing til fotbad for å fjerne giftstoffer fra kropp og sinn.

DEL

thor holt

thor.holt@glomdalen.no - 62 88 26 04

Både lørdag og søndag hadde et titalls utstillere stands med alternative behandlingsformer på Vinger Hotell. Arrangør var Saga-forlaget, som er på gjennomreise i Norge med diverse former for alternativ behandling.

Blant dem som tilbød hjelp, var Per Halsne. Han hadde med seg mikroskop og dataskjerm for å ta såkalt levende blodanalyse.

– Dette er et fint diagnoseverktøy. Her sammenligner jeg hvordan blodcellene ser ut i forhold til hvordan de skal være. Så kan jeg se på dataskjermen om folk er i ferd med å utvikle stress på organene. På bakgrunn av dette kan jeg anbefale den rette behandlingen. Dette går på livsstilsendringer, forklarer Halsne.

– Hva gjør du som en hematolog (lege med spesialitet på blodet og dets sykdommer) ikke kan gjøre?

– Jeg ser stort sett det som er og vel så det. For eksempel kan ikke en hematolog se tegn på emosjonell utladning. Jeg ser det med øynene her på skjermen og bildet lyver ikke.

Originalt fotbad

Åse Olsen demonstrerte detox cell-spa, et fotbad som hevder å fjerne oppsamlingen av giftstoffer fra kropp og sinn. Etter et kvarters tid blir det rene vannet fylt opp med diverse farger og stoffer. Olsen sa at hun var blitt kvitt sitt kroniske utmattelsessyndrom – ME, med hjelp av dette fotbadet.

– Det ga meg et nytt og annet liv. 60 prosent av avfallsstoffene kommer fra kroppen og 40 prosent fra kolbene som fører ioner inn i kroppen, forklarer hun.

Ifølge reklamebrosjyren er detox cell-spa «den mest helsebringende oppfinnelsen på mange år», og produktet koster 4900 kroner.

Kirurgisk healing

Borak Lovian tilbød blant annet såkalt kirurgisk healing på sin stand. Han kunne ikke fortelle i detalj hva denne alternative behandlingen hjalp mot.

– Det har jeg ikke lov til å si så mye om på grunn av lovgivningen og Forbrukerombudets retningslinjer. Men det hjelper mot blant annet mage- og ryggsmerter og psykiske plager, forklarer han.

– Har du noen dokumentasjon på at kirurgisk healing hjelper?

– Ja, det har jeg. Men jeg får ikke lov til å vise dokumentasjonen og forskningen som ligger bak. Da risikerer jeg bøter fra Forbrukerombudet.

Lovian forteller at kirurgisk healing dreier seg om å overføre energi enten ved håndspåleggelse eller på avstand.

– Slik lader jeg opp kroppen og setter i gang healingprosessen, forteller han, og sier at han ikke har bekymringer med å ta tre hundre kroner for denne behandlingen.

Artikkeltags