Hasjfarm på Tobakksbråten

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

45-åringen hadde sin egen hasjfarm.

DEL

At navnet ga en pekepinn på hva som faktisk foregikk på småbruket med postadresse Granli i Kongsvinger, var det nok ikke så mange som var klar over. Noen visste derimot noe, og på bakgrunn av et tips slo politiet til 30. mai 2006.

Ransakingen avslørte at 45-åringen, som leide eiendommen og nå bor et annet sted, drev sin egen private hasjfarm. To rom i låven var innredet til formålet.

36 planter

Totalt 36 cannabisplanter ble funnet. Politiet konstaterer at det hele var svært profesjonelt utført med industrilamper som ga lys og varme til plantene, spenningsregulatorer og vifte.

– Dyrkingen var til eget bruk. Jeg har lest mye om emnet og fant det fascinerende, frøene kjøpte jeg i Amsterdam, forklarte tiltalte, da han nylig møtte i retten.

Han valgte å legge alle kortene på bordet. 45-åringen erkjente også oppbevaring av 68 gram marihuana, 7,7 gram hasj og 0,106 gram metamfetamin, som ble funnet i våningshuset.

Samfunnstraff

Foruten plantene, fant politiet to pesoalvekter og 51.000 kroner i kontanter, samt to hagler, tre rifler og diverse ammunisjon. Våpnene var ikke forsvarlig nedlåst og 45-åringen hadde bare bæretillatelse for den ene rifla.

Statsadvokaten ville belønne den oppfinnsomme småbrukeren med ett års fengsel. Glåmdal tingrett mener derimot en samfunnstraff på 330 timer er mer passende for tilvirkning, oppbevaring og bruk av narkotika, samt uforsvarlig oppbevaring av våpen.

Retten påpeker at han har tilstått fra første stund. Mannen erkjente dessuten å ha dyrket cannabis helt fra 2003.

Artikkeltags