Har nytt valpekull i Sverige

OMPLASSERT: I mai 2010 hentet politiet og Mattilsynet 10 hunder fra hundeeierens eiendom i Åsnes. Her er tre av hundene som ble omplassert, etter at dommen mot hundeeieren ble rettskraftig.

OMPLASSERT: I mai 2010 hentet politiet og Mattilsynet 10 hunder fra hundeeierens eiendom i Åsnes. Her er tre av hundene som ble omplassert, etter at dommen mot hundeeieren ble rettskraftig. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hundeeieren i Åsnes som i februar 2010 ble fradømt retten til å ha hunder har også søkt om å drive kennelvirksomhet.

DEL

Det er Dagbladet som i dag forteller historien om kvinnens nye hundehold på et avsidesliggende gårdsbruk i Jämtland.

Vil drive kennel

Kvinnen har nå søkt om tillatelse til å drive kennelvirksomhet i Sverige, men med bakgrunn i den norske dommen har länsstyrelsen i Jämtland avslått søknaden.

Avslaget har hun anket.

Siden kvinnen flyttet til Sverige på høsten i 2010 har svenske dyremyndigheter holdt dyreholdet under oppsikt, og de har ved flere anledninger hatt inspeksjoner hjemme hos henne.

Ettersom kvinnen mangler tillatelse kan hun ikke holde mer enn tre tisper i avl, og hun får heller ikke beholde hundene ved nye valpekull.

– Holder seg til loven

– Vi kjenner til henne, hennes dyrehold og hennes bakgrunn. Det begrensede hundeholdet hun har nå, har vi ingen mulighet til å gjøre noe med, men vi følger med på hvordan det utvikler seg, sier länsveterinär Anders Norling til Dagbladet.

Han sier videre at han ikke kjenner til hvor mange valpekull kvinnen har hatt siden hun kom til Sverige, men forteller at hun har et nylig ankommet valpekull på gården.

– Foreløpig er det ikke grunnlag for å gripe inn. Så langt har hun holdt seg innenfor loven, og norsk rett gjelder ikke i Sverige, sier Norling.

Misfornøyd med avslag

Ifølge Dagbladet, som har besøkt kvinnen i Sverige, har hun nå to voksne hunder og et valpekull hjemme på gården.

– Totalt har jag hatt 13 valper og noen voksne hunder. Pluss to kull med Jack Russel som hadde ti valper. Disse valpene var ikke mine, selv om de ble født her, sier kvinnen.

Hun er meget misfornøyd med at svenske myndigheter nekter henne å ha flere valpekull.

–Jeg fikk avslag på dette på grunn av hva Mattilsynet lokalt i Norge har skrevet. Jeg har vondt for å forstå hvorfor beslutningen ikke blir tatt ut i fra hva länsstyrelsen og deres inspektører skriver etter sine besøk her. De har vært på anmeldte og uanmeldte visitter uten anmerkning, sier kvinnen til Dagbladet.

Artikkeltags