– I løpet av de neste to månedene vil mobilstasjonene Opset i Grue, Forestia i Våler og Nord-Odal og Trautskogen i Nord-Odal bli oppgradert til 4G, opplyserdekningsdirektør Bjørn Amundsen i en pressemelding.

Han opplyser at Telenor fortsetter å bygge ut 4G i Grue, Våler og Nord-Odal. I Grue gir mobilstasjonen Opset dekning ved riksvei 20 Grinder-Kirkenær-Namnå og tilsvarende veistrekning riksvei 210 på vestsida av Glomma. Stasjonen gir dessuten bra områdedekning rundt Kirkenær. I tillegg dekkes områdene Risberget, Tveter, Vollsnes, Vollsnesmoen, Opset og Nygård, påpeker han.

95 prosent i 2015

I Våler dekker mobilstasjonen Forestia-Våler Nordhagen boligområde ved Braskereidfoss, tettstedet Braskereidfoss og Forestia Våler.

I Nord-Odal gir mobilstasjonen Nord-Odal dekning i nordre og østre del av tettstedet Sand og langs hovedveien mot Mo. I tillegg dekkes bebyggelsen Sagstua i tettstedet Sand.

Mobilstasjonen Trautskogen i Nord-Odal dekker skogsområde nord for Trautskogen og inn i Stange kommune, fastboende og hytter i Trautskogen og riksvei 228 fra Trautskogen mot Bruvoll i Nord-Odal og vestover mot Strandlykkja i Stange kommune.

Telenor akter å sikre at nordmenn skal kunne surfe med mobilen overalt i Norge der Telenor har dekning. Det innebærer en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge.

– Per i dag har 9 av 10 av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor. Innen utgangen av året skal rundt 95 prosent i landet ha fått 4G, sier Amundsen.

Økte krav

Telenor skal være den ubestridte dekningslederen i Norge, og sikrer nå internett til alle via mobilnettet gjennom å bygge 4G på alle steder der selskapet i dag har dekning.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier Amundsen.

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av første kvartal 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor, avslutter dekningsdirektøren.