Gå til sidens hovedinnhold

Opaker gård blir flyktningmottak

Artikkelen er over 6 år gammel

GRUE: Opaker gård blir akuttmottak for flyktninger, og de første ventes til Grue allerede i morgen, mandag.

De siste ukene har tilstrømmingen av flyktninger til Norge økt langt mer enn noen har regnet med, og rett før helgen skrev Henrik Mohn på vegne av firmaet Blostrupmoen Medical Equipment en avtale med UDI om bruk av Opaker som mottak for inntil 120 flyktninger.

Avtalen med UDI gjelder i første omgang i to måneder, men kan bli forlenget. Avtalen med Opaker gjelder i første omgang ut året.

– Verden er ikke et fredelig sted, og det er akutte problemer med å få dem som kommer inn i ordinære mottak. Dette skal være en mellomstasjon der de som kommer kan være i alt fra to dager til maksimalt to måneder, sier Henrik Mohn til Glåmdalen.

Han forsikrer at de som kommer vil bli tatt godt imot som gjester, og framholder at de menneskene som kommer er ressurser som har mye å bidra med.

– Vårt firmas visjon er å redde liv og bry oss, og vi skal jobbe humanitært. Vi er forberedt på å hjelpe i en lengre periode, sier Mohn, som legger til at naboer og andre er blitt orientert i den grad det har vært mulig på den korte tiden.

– Opaker hadde kapasitet og muligheten til dette, det er vi stolte av, føyer han til.

Søndag kveld var det ennå usikkert om de første flyktningene ville komme mandag, Mohn avventet nærmere beskjeder fra UDI.

LES OGSÅ: Du vet aldri hvem som vil drepe deg