Gå til sidens hovedinnhold

– Frp kan løse bompengefloken

Artikkelen er over 7 år gammel

Tone Sønsterud (Ap) langer ut mot statssekretær Bård Hoksrud (Frp) og mener regjeringen enkelt kan løse bompengekrigen på Galterud.

Sist fredag uttalte statssekretær Bård Hoksrud i samferdselsdepartementet til Glåmdalen at han trolig ikke kan hjelpe innbyggerne som rammes urimelig av bomstasjon sør for SIVA. Han viste til stortingsproposisjonen fra da strekningen Kongsvinger–Slomarka ble vedtatt, som ikke åpner for noen rabatt eller fritak utover de 10 prosentene en kan få ved bruk av AutoPASS.

Kan hvis de vil

Stortingspolitiker Tone Sønsterud (Ap) reagerer på Hoksrud sine uttalelser.

– Hoksrud skyver Stortinget foran seg ved å vise til at flertallet stemte på proposisjonen. Han og Frp må ikke gjemme seg bak vedtaket som er fattet. Nå har de makta og kan gjøre noe med dette hvis de vil. Dersom det trengs en ny proposisjon som åpner for fritak eller rabatt for dem som rammes på Galterud, er det bare å foreslå dette for Stortinget. Vi vil stemme for, sier Tone Sønsterud og legger til at hun tror samferdselsdepartementet under ledelse av Ketil Solvik-Olsen (Frp) også kan ta saken i egne hender.

– Men hvis det er nødvendig å gå via Stortinget er det bare å gjøre det. Når en ny regjering er på plass, kan de fremme hvilke saker de måtte ønske, tilføyer.

Ikke detaljkontroll

Ap-politikeren synes også det er urimelig at flere må betale mellom 50.000 og 80.000 kroner i året for å bruke minimalt av nye E 16.

– For det første er det ikke sånn at når Stortinget går inn på detaljnivå når vi fatter vedtak. Vi stoler på at alle instanser tar de hensyn som må tas, sier Sønsterud med henvisning til Statens vegvesen, Vegdirektoratet og bompengeselskapene.

Glåmdalen var i kontakt med samferdselsdepartementet fredag, men Bård Hoksrud svarte ikke på kritikken fra Tone Sønsterud i løpet av dagen.

Kommentarer til denne saken