Gå til sidens hovedinnhold

Første skoledag i lånte klasserom

Artikkelen er over 8 år gammel

Solør Montessori har første skoledag på Bjerkely folkehøyskole mandag, men håper å være i eget hus om kort tid.

Solør Montessori har kjøpt Myrvoldheimen på Arneberg, men bygningene er foreløpig ikke klare til å ta imot verken skolen eller barnehagen. Barnehagen blir værende i lokalene på Østsiden skole, mens de 35 elevene på skolen starter på Bjerkely folkehøyskole.

– Da vi skjønte at vi ikke ble klare til skolestart i egne lokaler, tok vi kontakt med Bjerkely. Der møtte vi velvilje fra første stund, og har leid to klasserom pluss at vi får bruke kantina, sier daglig leder Geir Arne Framaas ved Solør Montessori.

Han håper at ungene er på plass ved Myrvoldheimen i løpet av kort tid, og i alle fall i god tid før jul. Det er ikke mye som skal til før skoleungene kan bruke lokalene.

Mye på dugnad

– Skolen skal være i hovedbygningen, og der må vi gjøre i stand to klasserom. Vi skal ta ned noen vegger og ellers bare gjøre litt oppussing. Etter hvert blir det lagd et klasserom til. Barnehagen skal være i Svanhaug, og der må vi bygge på garderober, blant annet. Vi venter på de siste tegningene før vi kan sette i gang, og vi håper å gjøre mye på dugnad. Foreldregruppa er helt enestående, og de har stilt opp med både flytting og loppemarked av ting vi ikke trenger, sier Geir Arne Framaas.

De fem leilighetene skal leies ut.

– Hvordan blir første skoledag på Bjerkely?

– Det tror jeg blir bra. Vi må få til et bra opplegg for de fem førsteklassingene. Selv om vi har klasserom på Bjerkely, trenger vi ikke å være der hele tiden, sier Framaas, som egentlig hadde en drøm om å starte på Myrvoldheimen allerede første skoledag.

Gjøre skolen kjent

– Hva med lekemuligheter?

– Vi har ikke de lekeapparatene vi skal ha enda til skolen. Barnehagen har fortsatt sine på Østsiden. Men elevene kan reise på turer, og vi får opp apparatene på Myrvoldheimen etter hvert. Her har vi flotte uteområder og en liten skogtapp, så her kommer det til å bli bra. Vi har gruset opp veien og laget en snuplass for bussene. Selv om vi ikke får brukt alle lekene og tingene våre med det samme, så går dette for ei kort periode, sier Framaas.

Han synes det er spennende at skolen har fått sine egne lokaler, og ser fram til å markedsføre Montessori på en annen måte. Elevmassen er blitt stabil, og Framaas ser positivt på skolens framtid i Åsnes.

Kommentarer til denne saken