Forbrukerrådet advarer: - Vær på vakt når du kjøper billetter her

Leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia Cecilie Høst. Foto: Forbrukerrådet

Leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia Cecilie Høst. Foto: Forbrukerrådet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Stadig flere henvendelser om at Viagogo blåser opp billettpriser gjør at Forbrukerrådet nå advarer folk mot å kjøpe billetter av den nettbaserte markedsplassen.

De siste ukene har Forbrukerrådet fått flere henvendelser om selskapet enn tidligere, og Forbruker Europa har også merket et økt antall henvendelser om det Geneve-baserte selskapet, som ifølge Wikipedia har kunder i 160 land.

Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Dyrere

Henvendelsene dreier seg blant annet om at billettene bli langt dyrere enn forbrukeren kunne forutse, og at en del kostnader ikke vises før billettene skal betales.

– Vi ber folk være på vakt, og om mulig heller kjøpe billetter direkte fra arrangøren, sier Pia Cecilie Høst, som leder Forbrukerrådets dialog med forbrukerne.

– Forbrukere forteller at prisen på Viagogo blir langt høyere enn hva de selges for andre steder, at de får dårligere billetter enn det de trodde de hadde bestilt, eller mottar billettene veldig sent, sier hun.

Håp med kredittkort

– Om du har betalt med kredittkort, har du mulighet til å be banken om å tilbakeføre transaksjonen, sier Høst.

Men siden Viagogo er et sveitsisk selskap, betyr det at hverken Forbrukerrådet, eller Forbruker Europa som ellers hjelper forbrukere innenfor EU/EØS-området, kan mekle i en sak for deg. Da kan det være verdt et forsøk å klage til den sveisiske forbrukerombudsmannen.

Det er også mulig å forsøke å klage til Finansklagenemnda. Det kreves at du må ha forsøkt å løse saken direkte med selger først. En klage på epost holder.

Det sveitsiske Statssekretariatet for økonomi (SECO) har tatt ut søksmål mot Viagogo med sikte på å stoppe forretningspraksisen som de mener er ulovlig. SECOs mål å sikre at nettsiden blir gjort mer transparent for brukere over hele verden.

Artikkeltags