Politiet valgte i dag å offentliggjøre navnene på de fem savnede personene etter blokk-kollapsen i Ålesund.

– Etter samtale med de pårørende frigir vi navnene på de savnede, sa politimester Arne Karoliussen under pressekonferansen på Rica Parken Hotell klokka 14.00 torsdag.

Seks år på Auli

Ekteparet Rudi er født og oppvokst i Ålesund, men i perioden 1998 til 2004 bodde de på Auli i Nes.

Tidligere naboer til ekteparet sier til rb.no at de opplever situasjonen som kjempetrist.

– Vi bor rett foran huset der familien bodde. Jeg husker sønnen (19) spille fotball på tomta rett bak oss. Det som nå har skjedd er forferdelig trist for alle de impliserte, sier Helene Rennesund til rb.no.

Jobbet sammen

Helene Rennesunds ektemann, Roy Rennesund, jobbet med den savnede Bjørn Olaf Rudi.

Han er full av lovord om ålesunderen.

– Han var en skikkelig «stå-på-type» og var veldig ryddig og flink til alt han holdt på med, sier Roy Rennesund til rb.no.

Tatt hånd om av prest

Prest Arnstein Lothe har tatt seg av de pårørende til de savnede. Han sa på pressekonferansen torsdag at det er mange ulike typer følelser som melder seg hos de nærmeste til de savnede.

– Frustrasjon ved å skulle vente og ikke vite er en påkjenning. Samtidig har de forståelse for at de ikke vil sette andre menneskeliv i fare ved å gå for tidlig inn. For oss er det nå viktig å lage et opplegg framover som gjør at den enkelte og hver familie får en oppfølging, som de kan velge om de ønsker å benytte seg av, sa Lothe på pressekonferansen.

Fortsatt eksplosjonsfare

Boligblokken i Fjelltunveien 31 raste delvis sammen ved 03.30-tiden onsdag morgen. Om lag 7.500 tonn masse løsnet fra fjellsiden og traff bygget.

em personer er fremdeles savnet fra bygget, men politiet tar ikke sjansen på å sende inn redningshunder eller letemannskaper.

Det begrunner politiet med at den 6.000 liter store propantanken som ligger begravet under blokka fortsatt er lekk.

Ifølge politiet er fortsatt fare for at tanken skal eksplodere.