34-åringen er sammen med sin samboer Mariann Ertresvåg pådriver og frontfigur for det som er tenkt å bli en storsatsing på eiendommen ved Skarnes.

Paret står bak Barhaughøgda holding. Satsingen er tenkt kanalisert gjennom et nytt selskap med navnet Solbakken gård AS.

Sammen med flere samarbeidspartnere, og eventuelt andre investorer, er han villig til å satse et tosifret antall millioner kroner på prosjektet.

Vannski, kulturhus og kino

– Mange folkehøgskoler har idretts- og aktivitetslinje. Ingen har derimot over 300 dekar tettpakket med aktiviteter i hagen, påpeker Barhaughøgda, som selv er daglig leder ved SIAP.

Og det er nettopp den umiddelbare nærheten til Sør-Odal idretts- og aktivitetspark (SIAP) som får den meritterte vannskikjøreren til å se store muligheter. Foruten revy og teater, vil han i samarbeid med skolen også legge til rette for en idretts- og aktivitetslinje.

Planene stopper imidlertid ikke der. Barhaughøgda ønsker også å utvide eksisterende sal ved folkehøgskolen og bygge et auditorium med 150 publikumsplasser, slik at Sør-Odal får både kulturhus og kino.

Flertall for Barhaughøgda

Formannskapet gikk tirsdag med et knapt flertall på fire mot tre inn for å selge Solbakken for to millioner kroner til Barhaughøgda. Mindretallet ønsker i stedet å selge til Stiftelsen Solbakken folkehøgskole.

Hvem som får kjøpe Solbakken avgjøres i kommunestyret 11. september.