Det var naboens hund som bet jenta, og hunden skal ha stått i bånd da det skjedde.

Eieren sørget selv for å få hunden avlivet, men han ble i går anmeldt til politiet av jentas familie, og han er avhørt.

- Hun hadde dype bittskader i nakken og ble operert mandag, sier assistentlege på ortopedisk avdeling, Cecilie Lunden Gundersen, ved Kongsvinger sjukehus.

- Hun har det veldig bra alt tatt i betraktning. Hun virker som en tøff fireåring, legger Gundersen til.

Kommet hjem

Glåmdalen var i går i kontakt med jentas familie. De ønsket ikke å uttale seg om saken, annet enn å bekrefte at jenta var hjemme igjen etter behandlingen hun fikk på sykehuset.

- Hundeeieren har forklart at han har holdt hunden forsvarlig i bånd på sin egen eiendom, sier jourhavende, politiadvokat Richard Røed, til Glåmdalen.

- Foreløpig konstaterer vi det som har skjedd, og har ikke grunnlag for å ta stilling til noe annet enn det hundeeieren har forklart, legger han til.

Sør-Odal lensmannskontor vil etterforske saken videre.

Blandingshund

- Alaskan Husky er ingen egen rase, men en betegnelse på en blandingshund av ulike trekkhundraser, de kan bestå av veldig mange forskjellige raser. Den må ikke forveksles med rasen Siberian Husky, sier Johanne Sundby, leder for Norsk Siberian Husky klubb.

- Forskjellige alaskan huskys kan derfor se veldig ulike ut. De kan være alt fra helt fredelige til ganske ville, men de fleste har et stabilt gemytt, sier Sundby.

Hun er selv lege og har behandlet mange hundebitt-tilfeller begått av hunder fra de aller fleste raser.

- Alle hunderaser kan bite i gitte situasjoner, for eksempel når de står i bånd. Generelt kan man si at det er hundeindividet og situasjonen mer enn rasen som forklarer hvorfor hunden biter, sier Sundby.