Det nyopprettede hundehotellet ligger idyllisk til på Brødbøl med utsikt over Utgardsjøen.

Høy standard

Her har Mona, med god hjelp av familie og venner, bygd om den gamle låven til et topp moderne hotell for sine firbeinte gjester.

– Vi har gjort veldig mye her, alt av elektrisk og vann er nytt. Da Mattilsynet var her for godkjenning bemerket de at det var veldig høy standard her. Og det er viktig at alt er i orden. Det gir trygghet både for hundene og eierne, sier Mona.

Og skulle en gjest bli syk, har hotellet tett kontakt med Eidskog dyreklinikk.

– Og skulle det skje noe da de er stengt, for eksempel om natten, reiser vi inn til dyreklinikken på Kongsvinger, sier hun.

– Jeg drev et hundehotell på Magnor tidligere, men der var det bare dagpass, så jeg flyttet hotellet hit til Brødbøl. Her er det helpensjon med løpegårder og luftegårder der de kan gå ut og inn som de vil. Og mye større plass, forteller Mona.

Og i tillegg arrangerer hotellet dagsturer i skogområdene og ned til Utgardsjøen med innlagt bading og lek.

– Foreløpig har jeg 12 rom og en kapasitet på opptil 20 hunder. Men det forutsetter at de hundene som skal dele rom kjenner hverandre og går godt sammen, sier hun.

Etter hvert skal vi også bygge om grisehuset, så da blir det plass til flere feriegjester, forteller Mona som driver hotellet alene.

– Men kommer det mange hunder, vil jeg nok trenge mer hjelp, sier hun.

Realiserte drømmen

Drømmen om et eget hundepensjonat, eller hotell som det kalles i dag, er noe Mona har hatt i mange år. Og da hun overtok familiegården, kunne endelig drømmen realiseres.

– Jeg har alltid vært omgitt av dyr og dette er noe jeg har drømt i mange år, sier hun.

– Og mange mente jeg var gal da jeg sa opp jobben som ingeniør i Folkehelseinstituttet. Men jeg kan ikke ha jobb ved siden av, dette er en fulltidsjobb, sier hun.

–Om jeg klarer å leve av dette, får tiden vise, sier hun.

Gjestene trives

Fem rom er opptatt og fra korridoren høres ivrig «prat» blant gjestene. Og da Mona åpner døren inn til soveavdelingen blir hun møtt av logrende haler og ivrig bjeffing. Det er tydelig at gjestene trives.

– De har med seg vanene sine hjemmefra og de prøver jeg å holde så godt jeg kan. Og en og annen hundegodbit kan det nok hende det vanker også, smiler hun.

Helårshotell

At gjestene skal bli borte når vinteren kommer, har hun ingen tro på.

– Nei, vinteren er jeg ikke redd for. Folk reiser jo mye mer nå, både sommer og vinter, sier hun.

Og for Mona selv blir det dårlig med ferie, men en ting er hun sikker på.

– Jeg kommer til å stenge en uke under elgjakta.

– Den er jeg bare nødt til å være med på, smiler hun før hundene utålmodig sier ifra . «Vi vil på tur».