Fikk jobben tilbake

Uniform: Vedtaket i politiets sentrale ansettelsesråd gjør at Stein Robin Kleven Bergh snart kan stille i uniform igjen.FOTO: VIDAR NYGÅRDSETER (arkivbilde)

Uniform: Vedtaket i politiets sentrale ansettelsesråd gjør at Stein Robin Kleven Bergh snart kan stille i uniform igjen.FOTO: VIDAR NYGÅRDSETER (arkivbilde)

Artikkelen er over 6 år gammel

– Politiet i Hedmark begikk saksbehandlingsfeil, sa politiets sentrale ansettelsesråd i går, og ga Stein Robin Kleven Bergh jobben tilbake.

DEL

Onsdag fikk avskjedigede og suspenderte Stein Robin Kleven Bergh politijobben tilbake. Foreløpig.

– Det føles virkelig godt å få gjennomslag, sier Bergh.

Så fornøyd er han at gleden i stemmen høres gjennom telefonluren, da Glåmdalen meddelte ham utfallet av ankebehandlingen i politiets sentrale ansettelsesråd i går.

Onsdag opphevet rådet vedtaket fra august i år om avskjedigelsen av politibetjent Stein-Robin Kleven Bergh, og politimesteren i Hedmark sitt vedtak om suspensjon politibetjenten.

Saksbehandlingsfeil

– Politiet i Hedmark har fått saken tilbake på grunn av saksbehandlingsfeil. Derfor har det sentrale ansettelsesrådet opphevet avskjedigelsen og suspensjonen, men ikke realitetsbehandlet selve ankesaken, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug.

– Hva slags feil gjelder det?

– Det gjelder formaliteter i prosessen her hos oss i Hedmark, blant annet at vedtaket ble fattet uten tilstrekkelig begrunnelse. Den forelå i ettertid, og rådet påpeker at det er feil, forklarer Dobloug.

Hvordan politiet i Hedmark vil håndtere saken videre; om det blir reist en ny avskjedssak med formelle prosesser i orden, eller ikke, er i skrivende stund uklart.

På grunn av utenlandsreise var politimester Tormod Bakke onsdag ikke tilgjengelig for en kommentar.

– Vedtaket er endelig!

Men Stein Robin Kleven Bergh mener at vedtaket i det sentrale ansettelsesrådet er endelig, og at han dermed har fått jobben tilbake:

– Jeg har fått gjennomslag for min klage over at politimesteren begikk saksbehandlingsfeil. Han var antakelig så forutinntatt og ivrig på å bli kvitt meg at han ikke tenkte klart. Etter min oppfatning er nå saken lagt død, sier Bergh.

Tar av seg hatten

– Jeg er glad for at det sentrale råd har evne og kunnskap til å se de feilene politimesteren har gjort, feil som jeg hele tiden har påpekt. Det skal litt til før man sier at en politimester tar feil, så jeg tar jeg av meg hatten for at rådets medlemmer faktisk gjør akkurat det, kommenterer Bergh.

– Stiller du på jobb torsdag?

– Nei, det kan jeg ikke. For det første har jeg ikke fått vedtaket fra ansettelsesrådet ennå, men jeg burde vel fått det like kjapt som jeg fikk fyken, nemlig samme dag. Jeg har formelt sett ikke lov å være på jobb og i uniform før vedtaket er meddelt meg. Dessuten har jeg også noe ferie til gode, fastslår Kleven Bergh.

Advokaten ikke i tvil

Berghs advokat Jens-Ove Hagen i advokatfirmaet Føyen sier i en kort kommentar fra utenlandsopphold at politiets sentrale ansettelsesråd egentlig ikke hadde noe valg:

– Jeg påpekte grunnleggende prosessfeil for politiet i Hedmark på et tidlig stadium, og kan ikke skjønne at saken likevel ble fremmet, sier advokaten.

– Dette ble en spesiell dag. Nå er jeg på vei for å hente ungene, og de vil bli veldig glade for nyheten om at pappa fortsatt er politi, sa en fornøyd Bergh til Glåmdalen i går kveld.

Artikkeltags