Gå til sidens hovedinnhold

Delte meninger om oppdelte barnetog

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: Etter andre 17.-mai på rad med fire oppdelte barnetog, sitter foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) igjen med delte meninger om hvor godt denne løsningen fungerer.

I år ble det igjen slik at hver skole gikk i sitt eget 17. mai-tog fram til Rådhusplassen, der alle samlet seg for et felles arrangement. Dette ble innført i jubileumsåret i fjor, og videreført til årets feiring.

Om fire forskjellige barnetog i byen vår har vært en suksess, har vært gjenstand for diskusjon.

FAU-ledelsen ved de ulike skolene har vært med på å planlegge 17. mai-feiringen, men selv her råder det uenighet om løsningen bør videreføres til neste års feiring.

– Ikke som før

FAU-leder ved Marikollen skole, Marilinn Prøven, ser ikke helt hensikten med å forandre på det gamle, innarbeidet opplegget.

– Jeg skjønner at man dekker gamlehjem og sykehus ved å splitte toget, men hvorfor forandre på noe som fungerer? Jeg snakket med flere foreldre som hadde synspunkt om at alle togene kom fra hver sin kant. Det er flere som ønsker at alle kunne gå samlet fra Kirketorget. Noen fra Vennersberg synes det ble for langt å gå. Jeg tenker på 1.-klassingene, som måtte bære flagg, ble våte på beina, og sto og ventet på taler og nasjonalsang etterpå – da opplever de ikke 17. mai som noe positivt!

Prøven påpeker at da Vennersbergs barnetog omsider kom inn på Rådhusplassen, så sto det ingen igjen og så på, og toget ble fullstendig oppløst i løpet av minutter.

– Heller ikke vi fra Marikollen møtte mange som sto og jublet på vei ned mot sentrum. Det sto noen litt sånn her og der, klyngevis, men det ble ikke det samme som før, sier hun.

For foreldre som har flere barn, kan dagens løsning også by på problemer. Prøven har selv barn i både barnehage og skole, og fikk ikke anledning til å følge begge togene.

– Jeg måtte sende foreldrene mine for å få med seg den minste, og de måtte løpe for å rekke toget vårt, forklarer hun.

– Positive til løsningen

Vennersberg FAU, ved Bente Gjermshus, stiller seg positive til delte barnetog.

– Nå var ikke jeg til stede i år, men vi er svært fornøyde med den løsningen. Sånn som jeg tenker så gikk vi mye lenger før. Jeg har heller ikke fått noen negative tilbakemeldinger så langt, sier hun.

Enhetsleder i kommunen, Stig Fonås, opplyser at 17. mai-arrangementet skal evalueres om to til tre uker, og har ingen kommentarer til gjennomføringen før etter dette.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.