Gå til sidens hovedinnhold

Faren til de bortførte jentene meldte seg for politiet

Artikkelen er over 6 år gammel

– Ja, jeg angrer på det jeg gjorde, sa Mansur Mahasev, da han forlot Kongsvinger politistasjon etter avhør onsdag ettermiddag.

10. juni bortførte Mansur Mahasev sine to døtre på Austmarka. I dag troppet han opp hos politiet, med løfte om å ikke bli pågrepet.

– Jeg er sliten og kan ikke snakke, meddelte Mahasev til mediene, da han kom ut sammen med advokatfullmektig Cecilia Dinardi.

Da hadde han sittet i avhør i over to timer.

Han forlot deretter raskt stedet i en ventende bil.

Mahasev er fortsatt siktet for frihetsberøvelse av sine to døtre og bruk av tvang mot beredskapsfar.

Ønsker å fortelle at han ikke har gjort noe galt

Tirsdag ringte faren selv til Glåmdalen.

– Jeg har tatt kontakt med politiet i Kongvinger, og avtalte å møte dem onsdag, sier Mansur Mahasev på telefon fra utlandet.

Han forteller at han ønsker å bevise sin uskyld, og fortelle at han ikke har gjort noe galt.

– Jeg har bare beskyttet mine egne barn, bedyrer barnefaren.

Vil ikke bli pågrepet

– Politiet har gitt meg en garanti for at de ikke vil fengsle meg, men bare foreta et avhør. Men man vet aldri, sier Mahasev.

Mahasevs forsvarer John Christian Elden bekrefter overfor Glåmdalen at avhøret var avtalt, og at politiet gjort det klart at Mahasev ikke vil bli pågrepet.

– Vi regner med at saken kan gå mot en avslutning, forteller Elden i en e-post til Glåmdalen.

Han vil ikke selv bistå under avhørene, det er Eldens fullmektig som ble med under avhøret.

I Tsjetsjenia

Ifølge eget utsagn har Mahasev aldri gjort noe galt i Norge på de 13 årene han har vært bosatt i landet, og han omtaler seg selv som en godt integrert borger i samfunnet.

– Når det berører min familie er det ikke noe annet som betyr noe, og da reagerer jeg. Jeg hadde ikke noe valg, sier Mahasev, om hvorfor han valgte å bortføre døtrene Rajana Dudaeva og Somaja Dudaeva.

– Hvor er barna nå?

– De er i Tsjetsjenia sammen med sin mor, og etter planen skal de begynne på skole der 1. september.

– Hvis jeg får garantier for at barna ikke vil bli tatt fra meg igjen, er det 99 prosent sikkert at de vil komme tilbake til Norge, sier faren, som også varsler at han vil anmelde barnevernet.

Han er åpen for at barnas fosterforeldre, som han tok barna fra, også vil kunne være viktige for barna ved en eventuell retur til Norge.

– Hvis barna kommer tilbake til Norge vil jeg la fosterforeldrene ha kontakt med dem, dersom barnevernet ikke tar dem fra meg. Jentene sier selv at de også vil det. Jeg ønsker det beste for barna mine, forteller Mahasev.

Skuffet over media

Tsjetsjeneren sier at han er meget skuffet over TV- og mediedekningen av bortføringssaken.

– Det ble skrevet mye som ikke stemte, og ingen brakte sannheten på banen. Etter at jeg vant saken mot barnevernet, forsvant media. Da var de ikke interessert mer, sier han.

– Jeg vil at innbyggerne i Kongsvinger skal få vite at jeg er en normal, vanlig person og ikke gal i hodet slik media har framstilt det. Det norske samfunnet skal få vite at jeg tenker best på vegne av mine barn. Jeg har aldri slått mine barn, slik flere medier har skrevet, sier Mansur Mahasev til Glåmdalen.

Taus politiadvokat

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl ville tirsdag verken bekrefte eller avkrefte om Mansur Mahasev hadde en avtale med politiet onsdag, men hun fortalte til Glåmdalen at politiet ønsker å avhøre barnefaren.

– Vil han bli pågrepet om han møter opp på politistasjonen?

– Det er en pågripelsesbeslutning på ham, men møter han frivillig er dette noe som vil kunne vurderes, sa en ordknapp Iren Johnsen Dahl.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.