I en mail til NRK avviser barnefaren at han er i fare i Russland. Han forteller i mailen at han fikk opphold i Norge på humanitært grunnlag, og ikke politisk. Han forsikrer om at han ikke har problemer med russiske myndigheter, og at han ordnet pass både til seg sjøl og døtrene ved ambassaden før utreise til Russland.

NUPI-forsker Julie Wilhelmsen påpekte sist uke at saken kan skape et dilemma for norsk politi. Dersom mannen er forfulgt, kan bistand fra russisk politi bety at mannen risikerer å bli fengslet i Russland dersom de finner han.

– Så vidt jeg vet har han lovlig opphold i Norge, og da er det mest sannsynlig fordi han er forfulgt av russiske myndigheter, sa Wilhelmsen til NRK da.

Dette avviser barnefaren altså.

I helga ble det klart at fylkesnemnda har bestemt at det var feil av barnevernet og plassere barna i beredskapshjem, og at barna skal tilbakeføres til foreldrene.

Elden håper det gjør at faren vil komme tilbake til Norge med jentene, og at politiet legger bort bortføringssiktelsen mot ham.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sa til Glåmdalen mandag at etterforskningen av saken fortsetter, og vil fortsette til mannen møter hos politiet og forklarer seg.