Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Så mye selger kriminelle Facebook-livet ditt for

Artikkelen er over 3 år gammel

Facebook-kontoen din kan selges for småpenger og misbrukes til å svindle dine venner og familie.

(NETTAVISEN): I kjølvannet av Facebook-skandalen har nettforbrukere trolig blitt enda mer bevisste på at deres digitale liv kan bli misbrukt av folk med onde hensikter.

En ny rapport viser at innloggingsinformasjon til blant annet Facebook og Gmail selges for en slikk og ingenting på det mørke nettet.

Innholdsmarkedsbyrået Fractl har utarbeidet en rapport som har kartlagt hva brukernes innloggingsinformasjon til en rekke nettjenester- og plattformer er verdt på det mørke nettet, skriver Market Watch.

Det mørke nettet (dark web) er en del av internett som man kun får tilgang til via programvarer som for eksempel anonymitetsnettverket TO. På det mørke nettet selges alt fra narkotika, våpen og sensitive personopplysninger i det skjulte.

Kartleggingen til Fractl avdekker at hackere tjener relativt lite penger på å selge sensitive personopplysninger på det mørke nettet.

– 40 kroner for Facebook-tilgang

Fractl analyserte de tre største «markedsplassene» på det mørke nettet – Dream, Point og Wall Street Market – over flere dager i forrige måned.

Facebook-innlogging selges for 5,20 dollar, som tilsvarer om lag 40 kroner, ifølge Fractl. Dette gir kriminelle tilgang til personopplysninger som de potensielt kan bruke til å hacke seg inn på personens andre kontoer.

Innlogging til en Gmail-konto blir solgt for så lite som én dollar, altså snaut åtte kroner. Innloggingsinformasjon til tjenester som Airbnb og Uber, selges for henholdsvis 8 og 7 dollar.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.