«Er naturen bare for dem som driver jakt og holder på med sau?»

Artikkelen er over 6 år gammel

Fylkesmannen tillater at det kan skytes fire ulv i Hedmark. Det får både motstandere og tilhengere av ulv til å reagere. HVA MENER DU? BLI MED I DISKUSJONEN!

DEL

Tre glåmdalskommuner kan delta under lisensjakta, der det foreslås å ta ut fire ulver.

Det mener sekretariatet for rovviltnemndene i Østfold, Oslo og Akershus (region 4) og Hedmark (region 5).

Til uka skal rovviltnemndene i disse regionene fastsette hvor stor kvoten for lisensjakt på ulv skal være under et fellesmøte.

Beate Owesen Retterås reagerer kraftig på at fire ulv nå skal skytes.

«Er naturen bare for dem som driver jakt og holder på med sau? Vi andre som er glad i naturens mangfold har også noe vi skulle ha sagt. Eller hur? Vi har nesten ikke ulv igjen i Norge. Skal vi bare drepe alt de med særinteresser ikke liker?» skriver hun i sitt innlegg.

Flere andre synes imidlertid at det bør skytes mer ulv.

«Det finnes faktisk noen av oss som lever av det naturen gir oss. Gjør du det? Produserer du mat for andre, eller fanger du dagens middag i kjøledisken og ikke bryr deg om hvor den kommer fra? Med den økningen av ulv i Sverige vil det si at du er en meget uansvarlig og litt av en samfunnsfiende som heller vil satse på rovdyr enn beitedyr. Og når ulven kommer inn på tunet ditt og dreper bikkja di på trappa er det vel greit det også.» skriver Torkild Skau i diskusjonen.

HVA MENER DU? BØR ULVEN FÅ GÅ I FRED, ELLER BØR DET SKYTES FLERE?

Artikkeltags