Fredag ettermiddag klarte en eldre kar å redde seg ut av et brennende hus på Grinder. Søndag mistet en Namnå-kar i slutten av 30-årene huset sitt da det tok fyr. Forbipasserende så det begynte å sive ut røyk og fikk varslet brannvesenet.

Åtte hittil i år

- Vi fikk meldingen litt over klokka 11 søndag, og var der på få minutter. Vi fikk kontrollen på brannen i 1. etasje, før vi gikk opp og fikk kontroll der. Men det er fylt med sagflis i gulvene, så det blusset opp igjen flere ganger. Utvendig ser huset bra ut, men det er nesten helt utbrent innvendig, sier utrykningsleder Hans Kalleberg, som fikk sin 2. husbrann denne helga.

- Nå har vi hatt åtte husbranner i Grue i år, og normalt pleier vi å ligge på et par i året, sier Kalleberg.

Huseier bortreist

Huseieren var ikke til stede da det begynte å brenne. Han hadde reist bort dagen i forveien, og fikk vite om brannen av politiet.

- Det kan tyde på at det har brent mye før det ble oppdaget. Vi fikk ikke reddet ut noen ting, og huseier kom til stedet etter hvert. Nå håper vi det blir rolig ei stund, sier Kalleberg. Han er glad han har dyktige røykdykkere i brannkorpset. Disse kom seg raskt inn og fikk kontroll over varmen. Kalleberg har ingen formening om noen brannårsak, men det tyder på at brannen kan ha startet i stuedelen. Noe også politiet bekrefter.

- Vi har pratet med huseier, og han har forklart at han reiste hjemmefra rundt 21.30 kvelden før. Noen brannårsak tør vi ikke spekulere i ennå. Det blir etterforskning bare det er nedkjølt slik at vi kan gå inn, sier politiførstebetjent Hans Eivind Bjørnstad. Han synes det er veldig mye branner for tida, og dette bekymrer ham, uten at han kan si noe om hvorfor det er slik.