DNT får bygge ny gapahuk

Bilde: kommunen har gitt tillatelse til å bygge gapahuk ved sørenden av Gartanstjennet.

Bilde: kommunen har gitt tillatelse til å bygge gapahuk ved sørenden av Gartanstjennet.

Artikkelen er over 1 år gammel

DNT Finnskogen og Omegn har fått tillatelse til å bygge ny gapahuk ved Gartanstjennet.

DEL

Gapahuken blir ved sørenden av tjernet og skal være tilgjengelig for alle. Turistforeningen vil være ansvarlige for vedlikehold i henhold til avtalen med kommunen, og håper at de får midler nok til å bygge som planlagt.

– Vi så på dette området fordi det er lett tilgjengelig, har fin beliggenhet og det er allerede merkede turløyper rett ved, sier daglig leder Lene Margrethe Sætaberget i Den norske turistforeningen for Finnskogen og omegn.

Hun sier de er glade for at de får lov til å bygge av kommunen og roser samarbeidet så langt. Nå venter foreningen svar på søknadene om midler fra sparebankstiftelsen.

– Vi har søkt om midler og håper at vi får hjelp. Initiativet til gapahuken kommer fra dem som bruker området i dag. Med mer tilrettelegging kan vi få flere barnefamilier ut på tur også, sier Sætaberget.

Kommunen har gitt foreningen en avtale for de neste 20 årene. Hvis gapahuken kommer på plass er planen at avtalen fornyes automatisk etterpå slik at den kan bli stående så lenge som Den Norske Turistforeningen vedlikeholder den.

Artikkeltags