Dro opp 88 kilo fisk i Glomma

Tommy Strengelsrud tok en klar førsteplass med over 88 kilo fisk i årets siste stevne.
Foto: Raufjøringen.no

Tommy Strengelsrud tok en klar førsteplass med over 88 kilo fisk i årets siste stevne. Foto: Raufjøringen.no

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tommy Strengelsrud fra Kongsvinger gikk til topps i fiskekonkurranse.

DEL

Brødrene Tommy og Niklas Strengelsrud fra Kongsvinger tok storfangst under en konkurranse meiting i Fredrikstad forrige søndag. Sammen med fire andre sportsfiskere konkurrerte de i det siste av ti stevner i «Winter League».

Deltakerne trakk lapp på morgenen for å finne sin plassering ved vannkanten på Isegran.

– Kantplassene er best, og jeg var veldig heldig og fikk en av dem, forteller Tommy til Glåmdalen.

Deretter ventet fire timer på en stol i 4-5 minusgrader. Men kulda merket ikke Tommy så mye til:

– Jeg er egentlig ganske «frøstal» av meg, men jeg hadde så stort fokus på fisken at jeg ikke merket så mye, forteller han.

– Uvanlig

Og det er ikke så rart at fokuset ble på fiskestanga. Tommy dro nemlig inn den ene fisken etter den andre, og endte opp som den soleklare vinneren med 88,40 kilo. Det var hele to kilo mer enn nestemann på lista.

– Jeg ble nesten litt sjokkert. Så seint på året er jeg vant til at fisken er veldig treg og vanskelig å fange, forteller 38-åringen, som er forholdsvis ny i meitemiljøet.

Broren Niklas har drevet på med sporten i rundt femten år, og Tommy har blant annet vært med som hjelpegutt for det norske landslaget under VM.

For tre år siden bestemte han seg for å prøve selv, og det ble full klaff. Året etter ble han nemlig norgesmester etter mesterskapet i Trysil.

– Jeg har alltid vært interessert i fiske, og nå har jeg funnet ut at meiting er veldig spennende. Jeg håper flere unge kommer inn i miljøet, oppfordrer Tommy.

Brukt er også bra

Han presiserer at det ikke er nødvendig med det dyreste utstyret for å være med.

– Niklas har en stang som er verdt 28 000 kroner, men noen har faktisk utstyr til 60 - 70 000. Dette er på grunn av detaljer som vekt og stivhet på stanga. Jeg kjøpte stanga mi brukt til 5000 kroner, og det fungerte jo bra.

Broren Niklas fikk opp 51,84 kilo i løpet av søndagens konkurranse, og endte som nummer tre. Til sammen dro de seks fiskerne opp over 250 kilo med vederbuk søndag. Alle ble sluppet ut i vannet igjen etter konkurransens slutt.

Artikkeltags