Dement spiste i egen avføring

Artikkelen er over 12 år gammel

Kvinnen satt og spiste middag med avføring på begge hendene. Avføring var også smurt utover golv og vegger.

DEL

Slik fant de pårørende kvinnen. Hun var da beboer ved demensavdelingen på Grue alders- og sykehjem - dit beboerne ved Soltun skal flyttes når den spesialbygde demensavdelingen skal legges ned.

Videre fant de pårørende dagsrasjonen av medisiner spredd utover golvet. Det ble rapportert til sykepleier, som sa at slik skulle det ikke være. Uten at det skjedde noen endring.

Funnet på golvet

Kvinnen ble også funnet på golvet ved et senere besøk. En annen beboer gikk forstyrret rundt og var fortvilet fordi hun ikke klarte å hjelpe kvinnen, og hun fant heller ingen pleier. Pleierne ble funnet igjen i spisesalen et helt annet sted i bygget. Dette skjedde ei helg, og avdelingen var uten pleier - noe som heller ikke er tillatt.

Deretter ble kvinnen, mot de pårørendes vilje, flyttet til en omsorgsbolig. Hun var svært urolig, og bak sin stengte dør ropte hun «Jeg vil dø!». Hun satt da i rullestolen, med et låst bord foran seg. Dermed kom hun seg ikke ut og forstyrret andre pasienter.

Til fylkeslegen

I dag klarer hun ikke å gå, hun skriker i fortvilelse, klarer ikke å utløse alarmen, får ikke hjelp, kommer seg ikke på toalettet og gjør i buksene. Det kommer også andre beboere inn til henne, ofte nakne, mens de klager over at de ikke finner sine egne toaletter. Da har det ikke vært betjening tilgjengelig for å hjelpe beboerne. Dette skal visstnok ha skjedd flere ganger. Brevet, med dette innholdet ble levert til Grue kommune for videresending til både fylkesmannen og fylkeslegen onsdag.

Artikkeltags