Bygget fuglekasser

FUGLEKASSER: Victoria og Toni Poleo samlet sammen til fuglekassesnekring. Joachim og Erland H. Schjolden (i bakgrunnen) fikk satt sammen flere hus til småfuglene. FOTO: FREDE Y. ERIKSEN

FUGLEKASSER: Victoria og Toni Poleo samlet sammen til fuglekassesnekring. Joachim og Erland H. Schjolden (i bakgrunnen) fikk satt sammen flere hus til småfuglene. FOTO: FREDE Y. ERIKSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

Victoria og Toni Poleo i Skolopender AS lot barn og voksne snekre fuglekasser hos seg lørdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Småfuglene kan bare glede seg. I helga ble det snekret boliger for dem, og snart kan de flytte inn. Kassene skal henges opp i nærområdet, og Victoria forteller at de har plass til mange fuglehus.

– Det er utrolig moro å følge med på fuglene. Vi synes biologi er moro, og vi vil gjøre det til en dagligvare og allemannseie. I dag har vi snekret fuglekasser til småfuglene, og kanskje finner vi på noe annet etter hvert, sier Victoria og Toni Poleo, som har bosatt seg på Åbogen og har naturen helt inn på gårdstunet.

– Vi er vant til å samle folk og finne på morsomme ting. I dag valgte vi fuglekassebygging, og det kom da noen hit. De er i full gang med å snekre, sier Victoria Poleo, og ser på ungene som tålmodig slår inn spik og får vegg, tak og gulv til å sitte sammen.

– Eidskog er en perle for biologisk mangfold. Da vi begynte med slått her, gikk det ikke lang tid før det dukket opp igjen orkideer i kanten av jordet som var brukt som beite, sier Victoria Poleo.

De er medlem i ornitologforeningen, og har tilgang på mye kompetanse som kan komme til Åklangenga. Jonas Langbråten var med i helgen for å fange og merke fugler, men det blåste for kraftig til at det havnet småfugler i nettet.

Han forsøkte å lokke til seg fugler med egne opptak, men i helga lot dem seg ikke lure av fuglespill.

– Vi har fuglekalender i mars. Da dukker det opp nye fugler hver dag, og de kommer tilbake på samme tid hvert år, sier Poleo.

Les mer i papirutgaven av Glåmdalen.

Artikkeltags