– Du og din stab visste hva dere skulle gjøre, og dere sørget for at alle ble evakuert, sa Inger Haug Eskevik i legatstyret da hun overrakte Norsk Folkehjelp Odals legatpris søndag.

Ifølge statuttene skal prisen gå til en person i Nord-Odal eller Sør-Odal som har utført en bragd, reddet liv eller avverget en stor ulykke. Dette er fjerde året på rad prisen på 35.000 kroner deles ut.

I begrunnelsen for tildelingen har legatstyret lagt vekt på den årvåkenhet og kontroll som Kristin Jahr viste under brannen ved Korsmo skole 19. januar.

Hun fikk alle barn og ansatte loset ut, og samlet dem i Sør-Odal idrettshall. Da innsatsleder kom til stedet, rapporterte hun at de hadde kontroll på alle barn og lærere.

– Det var en grusom dag. Vi har øvd oss på å evakuere bygget, og det var godt å kunne vite at alle ungene var ute, at ingen var igjen i bygget. I løpet av 45 minutter sendte vi to SMS-meldinger til alle foreldrene, og ungene ble etter hvert hentet, sa Kristin Jahr da hun takket for prisen.

Hun understreket at det ikke var noen enmannsjobb, og at hun tok imot prisen på vegne av alle ved skolen.

Rektoren ønsker å takke alle som har bidratt og gjort det mulig slik at elevene kom raskt i gang med undervisningen, og forteller at pengene skal brukes til forebyggende arbeid. Jahr la også til at det er viktig å følge opp elevene med omsorg og omtanke også etter den dramatiske hendelsen.

– Det var hektiske timer, men hun tok vare på alle. Hun opptrådte rasjonelt og hun hadde full kontroll over situasjonen under hele operasjonen. Dette er absolutt en verdig vinner, sier leder i Norsk Folkehjelp Odal, Per Norheim.