Ap sier ja til snøscootere

JA!: Hedmark Arbeiderparti går inn for snøscooterløyper for reiselivet. Saken skal opp til behandling på Arbeiderpartiets landsmøte på vårpårten 2013.

JA!: Hedmark Arbeiderparti går inn for snøscooterløyper for reiselivet. Saken skal opp til behandling på Arbeiderpartiets landsmøte på vårpårten 2013.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hedmark Arbeiderparti går inn for snøscooterløyper for reiselivet.

DEL

I flere år har debatten rast om mer frihet for bruk av snøscooter.

Nå slenger også Arbeiderpartiet i Hedmark seg med, og ønsker oppretting av snøscooterløyper for reiselivet.

Saken skal opp til behandling på landsmøtet våren 2013.

I kontrollerte former

Snøscooterkjøring har vært forbudt i utmark siden loven ble revidert i 1988.

Men siden det er tillatt med kjøring på blant annet innmark og privat vei, er det enkelte kommuner i Nord- og Sør-Norge som har tilrettelagte løyper for snøscooterkjøring.

I de siste årene har flere kommuner ønsket dette og at de skal få bestemme selv. Men flere har fryktet at snøscooterkjøringen kan komme ut av kontroll.

Forslaget fra Arbeiderpartiet i Hedmark går ut på å gi kommunene adgang til å opprette fast løype med faste rasteplasser og muligheter for toalett og avfallshåndtering.

Det skal også være organisert kjøring med godkjente guider, kontroll og aldersgrense.

Ordningen begrenses til kommersiell kjøring med organiserte turer iverksatt av lokale aktivitetsselskaper eller snøscooterklubber, med kommunal godkjenning og godkjente guider.

Kampsak og mer selvråderett

I starten av september i år sendte de tre Solør-kommunene søknad om å bli prøvekanin for lokale scooterløyper.

Dette har tidligere vært en kampsak for blant annet stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen (H) fra Flisa. I september sa hans parti ja til bruk av snøscooter i utmark i Høyres partiprogram for den kommende stortingsperioden.

Ifølge partiprogrammet ønsker Høyre en fornuftig og bærekraftig bruk av utmarka der den enkelte kommune selv må få sette grensene for motorisert ferdsel, vei- og hyttebygging.

For to år siden åpnet også daværende ordfører, Herdis Bragelien (Ap) opp for at for scooterløyper og bruk av elektrisk båtmotor i småsjøer for å hjelpe turismen i bygda.

– Populær aktivitet

Hedmark Arbeiderparti skriver i deres forslag at de ønsker snøscooterløyper som en del av et organisert reiselivsprodukt.

Sverige har hatt ordningen med scooterløyper i mange år. Hedmark Arbeiderparti mener også at snøscooterkjøring i dag er en populær aktivitet, og at det bør inngå som en del av turistnæringen.

Artikkeltags