3 x 11 års fengsel

DOMMER: Tingrettsdommer Kim Heger i Oslo tingrett

DOMMER: Tingrettsdommer Kim Heger i Oslo tingrett Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

De tre karene var sammen om innførselen av rundt 30 kilo amfetamin. Oslo tingrett og dommer Kim Heger mener de fortjener 11 år bak lås og slå.

DEL

Retten er ikke i tvil om at den 52 år gamle tyske kuréren, det 37 år gamle Hells Angels-medlemmet fra Nederland og en 40-åring fra Eidskog, også han HA-medlem, sammen hadde en avtale om å innføre rundt 30 kilo amfetamin til Norge. De hadde alle nødvendige og viktige oppgaver i forbindelse med smuglingen. Dermed slutter retten seg til aktor Kristian Nicolaisens påstand om at det ikke er noen grunn til å differensiere straffen. Karene er dømt til 11 års fengsel - hver seg.

Det var i november i fjor at tyskeren ble stanset i tollkontroll på Hjortneskaia i Oslo. Da han fortalte at han skulle på en ukes ferie til Kongsvinger gjestegård, ante tolleren ugler i mosen. Tolleren kunne ikke få seg til å tro at noen frivillig ville dra på ferie til Kongsvinger i november. Narkohund markerte funn i bilen. Men i stedet for å arrestere tyskeren, ble han sluppet inn i landet med politispanere på hjul.

Tyskeren dro rett til Kongsvinger. Sent på kvelden kom et nederlandsk HA-medlem til Gardermoen, der han ble hentet av sin HA-bror fra Eidskog. De kjørte rett til Kongsvinger gjestegård, der nederlenderen overtok nøklene til smuglerbilen. Derfra gikk turen til Skarnes, hvor smuglerbilen ble parkert. Eidskogingen spanet i området i lånt bil, og i dommen antydes det at eidskogingen antagelig oppdaget politispanerne som passet på kurér-bilen. Det er etter alt å dømme årsak til at overlevering eller lossing av narko-partiet ble avblåst. Neste dag forsøkte tyskeren å kjøre bilen ut av landet igjen.

Oslo tingrett fant det bevist at de tre sammen medvirket til innførselen av 30 kilo amfetamin. Retten var heller ikke i tvil om at de hadde en avtale om gjennomføringen av operasjonen. Dommer Heger har ikke funnet noen formildende omstendigheter i denne saken. Tvert om peker han i skjerpende retning på at innførselen, oppbevaringen og transporten av narkopartiet framstår som profesjonelt og organisert. De tre opptrer som en organisert kriminell gruppe, og alle tre har hatt nødvendige og sentrale roller for å få stoffet fram til Kongsvinger, som retten mener var det foreløpige bestemmelsesstedet.

Artikkeltags