Passasjerfly styrtet i Etiopia - én nordmann skal være av de omkomne

Dette bildet viser krasjstedet til flyet fra Ethiopian Airlines Foto: Tiksa Negeri (REUTERS)

Dette bildet viser krasjstedet til flyet fra Ethiopian Airlines Foto: Tiksa Negeri (REUTERS)

Av

Flyet ble borte fra radaren seks minutter etter at det tok av fra Addis Abeba i Etiopia. Alle 157 er bekreftet omkommet.

DEL

SISTE: En av de omkomne skal være norsk, det melder BBC.

Klokken 11.23 søndag norsk tid melder BBC at alle 157 om bord i flyet er bekreftet omkommet.

Les mer: Fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi

Ifølge kanalen var det personer fra 33 forskjellige nasjoner om bord i flyet.

Utenriksdepartementet undersøker om det var nordmenn om bord i flyet.

– Utenriksdepartementet er i kontakt med våre ambassader i Etiopia og Kenya, som undersøker om norske borgere kan være involvert, sier pressetalsperson i UD Astrid Sehl til VG.

Flyet som er den mest morderne versjonen ble levert i november i fjor, og er altså bare fire måneder gammelt.

33 nasjonaliteter

De omkomne skal være av 33 forskjellige nasjonaliteter, det melder BBC. Én av de omkomne skal være norsk. Ingen andre fra Skandinavia skal ha vært om bord i flyet.

BBC har kommet med en foreløpig liste over landene de omkomne er fra, det er blant annet Kenya (32), Canada (18), Etiopia (9), Kina (8), Italia (8), USA (8), Storbritannia (7), Frankrike (7), Egypt (6) og Nederland (5).

Sender kondolanser

Ifølge informasjonen fra Statsministerens kontor er det omkomne etter at Boeing 737-flyet styrtet søndag morgen.

Flyselskapet har bekreftet at et av deres fly har styrtet, og sier i en pressemelding at flyet tok av fra Addis Abeba klokken 8.38 søndag morgen, og at kontakten ble brutt seks minutter senere.

Det er nå klart at det var 157 personer om bord i flyet da det styrtet, 149 passasjerer og åtte ansatte. Ingen overlevde styrten.

Statsministerens kontor i Etiopia var de første som meldte om ulykken.

– Statsministerens kontor, på vegne av regjeringen og folket i Etiopia, vil gjerne uttrykke våre dypeste kondolanser til familiene til de som har mistet deres kjære på Ethiopian Airlines Boeing 737 på vanlig rute til Nairobi, Kenya denne morgenen, skriver Statsministerens kontor på Twitter.

Presidenten i Kenya, Uhuru Kenyatta sender sine kondolanser til familiene til de omkomne.

 Et fly på vei fra Addis Abeba til Nairobi har blitt bekreftet styrtet. Flyet skal ha gått ned i området ved Bishoftu. Foto: Skjermdump/Google maps

Et fly på vei fra Addis Abeba til Nairobi har blitt bekreftet styrtet. Flyet skal ha gått ned i området ved Bishoftu. Foto: Skjermdump/Google maps

Den vertikale farten var ustabil

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap og har flere flyginger daglig mellom Addis Abeba og Nairobi. Selskapet flyr også daglig fra Oslo til Addis Abeba.

Flightradar24 melder på Twitter at de har hentet ut data fra flyturen. Ifølge dem var den vertikale farten på flyet ustabil da det tok av.

Boeing som er produsenten av flytypen skriver i en pressemelding at de er dypt lei seg over de omkomne i ulykken.

– Vi har stor sympati med familiene til de om bord, og vi står klare til å støtte Ethiopian Airlines-teamet. Et teknisk team fra Boeing er forberedt på å yte teknisk assistanse på forespørsel, og under ledelse av National Transportation Safety Board (amerikansk organ med ansvar for å granske blant annet flyulykker), skriver de i pressemeldingen.

Fly av samme type styrtet i Indonesia

I oktober i fjor styrtet et fly av samme type i Indonesia. Piloten ba om å få snu grunnet en teknisk feil, men det var for sent. Radarsignalet forsvant like etter. Flyet var eid av Lion Air, og var på vei fra Jakarta til byen Pangkal Pinang. Flyet, av typen Boeing 737 MAX 8 var bare to måneder gammelt da det styrtet i havet. 189 mennesker omkom i ulykken.

Artikkeltags