Emma (15) filmet ulven på gårdstunet: – Opplevelsen har ødelagt noe av naturgleden

  Av

  Fra vinduet i andre etasje på huset sitt tok Emma Grasmo (15) dette unike videoopptaket av ulven, tuslende rundt på tunet midt på lyse dagen.

  DEL

  Landet Rundt(INDRE AKERSHUS BLAD): Fire måneder er gått siden 15-åringen fra Skulerud i S.Høland med mobiltelefonen fanget en opplevelse hun helst hadde sett å være foruten.

  – Det er ikke noe hyggelig å vite at ulven er så nærgående, sier hun.

  – Opplevelsen har ødelagt noe av naturgleden min. Det frister ikke sånn å overnatte ute i skogen, noe jeg har gjort litt av tidligere, sier Emma som var alene hjemme under ulvebesøket 20. oktober i fjor.

  Far og mor var på fjellet sammen med familiens to gordonsettere Prima og Donna.

  – Vanligvis bruker bikkjene å være ute på tunet, og en kan spørre seg hva som hadde skjedd dersom de hadde vært der da ulven kom, sier pappa Kaare Martin.

  Han er ikke direkte overrasket over Emmas møte med ulven.

  – Det har med jevne mellomrom blitt sett spor etter ulv på vinterstid, og det har også blitt gjort observasjoner av ulv ved flere anledninger i området, sier han og er tydelig på at han er sterkt kritisk til dagens ulveforvaltning.

  – Jeg har ikke noe imot ulven. Den lever etter sine instinkter. Forvaltningen er derimot helt feil. Selv om vi er i en sone det er bestemt at det skal være ulv i, så må det ikke bli slik vi opplever; En rasering av både deler av næringsgrunnlag og livskvalitet for oss som bor her. Når det er satt et bestandsmål for ulv innenfor sone, så må dette følges opp. Men det ser dessverre ut til å være dårlig vilje til det hos forvaltning og politikere, sier Kaare Martin Grasmo.

  Artikkeltags