Blostrupmoen (44) blir munk i Thailand

SKAL LEVE SOM MUNK: Lars Håkon Blostrupmoen. (Arkivfoto: Sverre Viggen)

SKAL LEVE SOM MUNK: Lars Håkon Blostrupmoen. (Arkivfoto: Sverre Viggen)

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag setter hjertestartergründer Lars Håkon Blostrupmoen seg på flyet til Bangkok og videre til et buddhistisk senter langt inne i jungelen, hvor han skal leve som munk.

DEL

Blostrupmoen, som er styremedlem og majoritetseier i Blostrupmoen Medical Equipment AS, festivalsjef for Trestokkfestivalen, samt daglig leder i Skogen Group AS, vet foreløpig ikke hvor lenge han kommer til å bli i Thailand.

44-åringen ga beskjeden til sine ansatte mandag, og publiserte også et innlegg på sin egen Facebook-side hvor han fortalte om planene.

– Jeg drar på onsdag, og vet foreløpig ikke hvor lenge jeg blir borte. Dette har vært en drøm for meg siden jeg var en liten gutt, og jeg har veldig lyst til å gjøre dette, sier Blostrupmoen til Østlendingen.

Meditasjon fra morgen til kveld

På det buddhistiske senteret legger man bort alle sine materielle eiendeler og sover på en bambusmatte med en plankebit som pute. Man får to måltider om dagen og mediterer fra morgen til kveld.

Blostrupmoen håper valget om å bli munk gjør at han finner tilbake igjen til litt av kjærligheten til det han holder på med.

– Det handler om å finne igjen gleden ved hvorfor man gjør tingene. Innimellom må man ta en pust i bakken og gå tilbake til røttene. Litt av de røttene jeg har hatt med meg hele veien, handler om å spre positivitet og glede. Det handler ikke om å få «likes» på Facebook eller kommentarer, men å spre positivitet og gjøre positive ting, sier han, før han fortsetter:

– Når man har vært i offentlighetens lys i så mange år, og folk ikke lenger ser forskjell på meg som person og offentlig person, er det på tide å distansere seg fra det offentlige. Det er selve essensen i reisen til det buddhistiske senteret, sier Lars Håkon Blostrupmoen.

Artikkeltags