Sander droppet ut av skolen. I fjor var han blant tenåringene som tjente mest i Norge

GRÜNDER: Sander Fredriksen droppet ut av videregående og startet opp firma. Det har han ikke angret på.

GRÜNDER: Sander Fredriksen droppet ut av videregående og startet opp firma. Det har han ikke angret på. Foto:

Hva har Rafik Zekhnini, Casper Ruud og Nedre Eiker-gründeren Sander Fredriksen til felles? De var alle tenåringer som tjente mer enn halvannen million i fjor.

DEL

NEDRE EIKER: – Jeg var litt urolig på skolen og måtte finne en annen utvei, sier Sander Rene Fredriksen til Drammens Tidende.

Gründeren fra Solbergelva i Nedre Eiker sluttet på Killingrud videregående da han gikk på førsteåret – en avgjørelse han ikke trenger å angre på.

I dag driver han firmaet Eiker Vedlikehold Tak og Bygg, og er medeier i Buskerud Taksenter AS. Og suksessen uteblir ikke.

På inntektstoppen

Skattelistene for 2017 viser nemlig at Fredriksen tjente 1,75 millioner kroner da han fortsatt var tenåring. Bare elleve personer født i 1998 eller senere tjente mer på landsbasis.

Blant disse er den Fiorentina-eide fotballspilleren Rafik Zekhnini, mens det kjente tennistalentet Casper Ruud ligger et par 100.000 bak Fredriksen.

– Når man skal starte et eget firma, er det mye å holde styr på, og det var litt skummelt i starten. Men det har bare gått oppover, sier den nå 20 år gamle Fredriksen om da han startet opp Eiker Vedlikehold Tak og Bygg i 2016.

God kundepågang

Fredriksen forklarer at etterspørselen etter taktekking er god, og at mange private kunder er interessert i tjenestene han leverer.

På Facebook-siden til Nedre Eiker Tak og Bygg er det også tegn på at folk er fornøyde. Hittil har 17 av 17 personer gitt fem av fem stjerner i tilbakemeldingene.

– Det er alltid bra med gode tilbakemeldinger, sier Fredriksen da Drammens Tidende nevner den gode omtalen.

Takker faren for hjelpen

Selv trekker han fram hardt arbeid som en viktig faktor for suksessen.

En annen faktor er hjelpen fra faren Daniel Horn, som har bidratt med sin erfaring fra bransjen.

– Faren min har betydd veldig mye. Jeg jobbet med ham da jeg i sluttet på skolen i åttendeklasse, og lærte veldig mye før jeg begynte på skolen igjen. Da jeg sluttet på nytt på videregående, var han der og hjalp meg med å få i gang firmaet, forteller Fredriksen.

– Hvis ikke det hadde vært for han, hadde jeg ikke kommet meg så langt, understreker gründeren fra Nedre Eiker.

Her kan du se skattelistene for alle kommunene våre! 

Artikkeltags