Gunn Astrid har alltid vært lavtlønnet: – Gir blaffen i skattelister og hva naboen tjener

IKKE INTERESSERT:  – Skattelister har aldri vært interessante for meg. Jeg synes ikke dette bør ligge tilgjengelig for alle og en hver, sier Gunn Astrid Eriksen. Samboer Per Martin Bakken er enig.

IKKE INTERESSERT: – Skattelister har aldri vært interessante for meg. Jeg synes ikke dette bør ligge tilgjengelig for alle og en hver, sier Gunn Astrid Eriksen. Samboer Per Martin Bakken er enig. Foto:

De fleste havner aldri på hverken topp 10 eller topp 100 på skattelistene. Ikke alle er så veldig opptatt av å se hva naboen eller andre tjener heller. – Jeg har alltid vært lavtlønnet og synes ikke det er spesielt stas å lese om alle som er i andre enden på det området.

DEL

Gunn Astrid Eriksen i Åsnes hadde jobb i «bøtteballetten» i kommunen. Renholderne har aldri vært på lønnstoppen, ikke som ansatte i alle fall. Og da har det heller ikke vært spesielt festlig å lese om de som har tjent godt, mange også fett.

– Nei, jeg hiver meg ikke akkurat over PC-en og skattelistene hver høst. Jeg er nok en av dem som synes at hva den enkelte tjener, bør være en personlig sak. Det burde ikke være lister hverken med inntektstopper eller de i andre enden. Kanskje blir folk litt mer forsiktig med å sjekke opp hva andre tjener nå som man får varsel om hvem som sjekker seg. Så vidt jeg har skjønt får man det nå, sier Eriksen.

Misunner ingen

Hun ønsker å understreke at hun ikke misunner noen å tjene veldig bra, eller fett.

– Jeg synes at jeg som lavtlønnet selvsagt burde hatt bedre betalt. Men jeg må gjøre det beste ut av det jeg har hatt som lønn i det aktive arbeidslivet. Slik er det også for dem som har tjent godt. De må gjøre det beste ut av sin situasjon. Og jeg er slett ikke sikker på at de har noe bedre liv enn vi som må nøye oss med betydelig mindre. Penger kan være noe skitt, men vi er veldig avhengig av dem da, sier Gunn Astrid Eriksen.

Hun har jobbet som renholder og kommunalt ansatt. For tre år si den ble hun skadd etter en fallulykke og hjemmet og ble uføretrygdet. Og den trygden er selvsagt basert på hva man har tjent i det aktive arbeidslivet.

– Ja, og da blir det som det heter at den som lite har ikke skal få noe mer. Og at det er de som har som skal få mer. Slik er det bare, sier Eriksen.

Bør ikke være offentlig

Hun synes det er en uting at inntekt, skatt og formue hos den enkelte skal være tilgjengelig for alle. Det bør rett og slett ikke være offentlig. Det er offentlig nok når myndigheter og skatteetat vet det, mener hun.

– Jeg skal ikke kritisere de som synes det er spennende og god lesning å se hva andre tjener. Men jeg synes det er helt unødvendig. Det beste bør være å konsentrere seg om seg selv. Jeg vet at det er nødvendig og greit at noen tjener bra, og at det er fortjent. Men det trenger ikke alle andre hverken fråtse i eller irritere seg over. Så min mening er at det beste vil være om man slutter å gi alle og enhver tilgang til slike oversikter, sier Gunn Astrid Eriksen.

Her kan du se skattelistene for alle kommunene våre! 

Artikkeltags