Gå til sidens hovedinnhold

Ap-nei til omkamp om Hed/Opp

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Hedmark Arbeiderparti vil ikke ha omkamp om fylkessammenslåing, men krever at Hamar blir «hovedstaden» i den nye regionen Hedmark/Oppland.

Dette er klart etter at fylkespartiets representantskap drøftet veien videre for regionreformen torsdag kveld. Partileder Knut Storberget, som også er påtroppende fylkesmann i den nye Hed/Opp-regionen, sier i en kommentar at Hedmark Ap vil jobbe for en god og effektiv gjennomføring av Stortingets vedtak, til beste for innbyggerne i Hedmark.

Revers nedstemt

I vedtaket fra fylkespartiets øverste organ heter det at partiet helst vil at Hedmark skal bestå som eget fylke, men siden Stortinget har vedtatt at Hedmark og Oppland skal slås sammen, vil partiet jobbe for en god og effektiv gjennomføring av vedtaket. På møtet ble det reist forslag om å initiere reversering av sammenslåingen, men forslaget fikk ikke flertall.

Stiller krav

Hedmark Ap stiller imidlertid flere krav knyttet til avlyst omkamp. Det viktigste kravet er at Hamar blir «fylkeshovedstad».

– Balansen mellom de to opprinnelige fylkene må ivaretas slik også regjeringen har forutsatt. Når fylkesmannens ansatte samles i Lillehammer, skal fylkeskommunens ansatte samles i Hamar. En slik fordeling sikrer balanse mellom Hedmark og Oppland inn i en ny stor fellesregion, sier partileder og påtroppende fylkesmann Knut Storberget.

Viktig navnevalg

Partiet diskuterte også hva det nye storfylket i Innlandet bør hete, men konkluderte med at det er for tidlig å konkludere på akkurat det punktet.

– Det er viktig at vi ikke går inn i en prosess med fasttømrede standpunkter. Navnevalget er viktig for byggingen av en felles identitet, og helst bør det nye navnet ha bred tilslutning i begge de nåværende fylkene, sier partileder Knut Storberget og nestleder Anita Ihle Steen i en pressemelding fra fylkespartiet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.