Gå til sidens hovedinnhold

Prioriterer pendlere

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: For å sikre at ikke andre bilister bruker stasjonsparkeringen prioriterer Jernbaneverket pendlerne ved å innføre SMS-oblat.

– Hensikten med å innføre SMS-oblat er å gjøre det enklere for togpendlere å finne parkeringsplass. Pendelparkeringen ved stasjonen er for togreisende, forteller kommunikasjonsrådgiver i Jernbaneverket, Harry Korslund.

Prioriterer pendlerne

Han forteller at det er et ledd i prioriteringen av dem som bruker toget.

– Mange som bare skal handle litt i byen bruker også den plassen og da pendlerne kommer, kan det være vanskelig å finne en parkeringsplass. Derfor innfører vi nå SMS-oblater, forteller Harry Korslund.

Det er avsatt 135 parkeringsplasser for oblatparkering oppe på det som på folkemunne kalles «lokket» over E16.

41 parkeringsplasser ar avsatt til korttidsparkering i tillegg til to parkeringsplasser for bevegelseshemmede helt inntil stasjonsbygningen.

Tjener ikke på dette

– Har du årskort, månedskort eller ukekort kan du parkere med SMS-oblaten. Hvis ikke benytter du deg av korttidsparkeringen, forteller Korslund.

SMS-oblaten koster 50 kroner i måneden. Vanlig avgiftsparkering får en pris på 20 kroner døgnet.

– Dette er en pris som kun dekker våre kostnader for å drifte systemet. Vi skal ikke tjene på dette. Det har jo ingen hensikt å loppe folk for at vi skal sitte med et overskudd, sier Harry Korslund.

– Foreløpig har vi dette bare på SMS, men tror vi kommer opp med en app som på sikt avløser SMS. Men jeg vet ikke hvor lang tid det tar, sier Harry Korslund.

Hva mener du? Stem til høyre, eller delta i debatten i kommentarfeltet under.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.