Martin ble hardt skadd i jordskjelvet på ferieøya Kos i slutten av juli. Skogbygda-gutten som spilte fotball for FUVO måtte amputere begge beina. Men i stedet for å lukke seg inne, delte Martin sine opplevelser og tanker om framtida med alle som ville høre. Først slapp han lokalpressen inn til seg på Akershus universitetssykehus. Rikspressen slapp til etterpå, og forrige lørdag var han gjest hos Lindmo og NRK.

– For meg har kontakten med pressen vært både nyttig og viktig. Pågangen har vært stor, men ikke plagsom. For meg har det virket positivt å få fortelle historien og dele tankene om framtida, sier Skolbekken.

Det er Nes Presseklubb som deler ut prisen «Snill nesbu», og prisen til Martin Bakkejord Skolbekken er den 37. i rekken.

– I statuttene for prisen heter det at den skal gå til en person som opptrer profesjonelt og samarbeidsvillig overfor pressen, og vi i Nes Presseklubb er stolte av både det du har utrettet, og at du har vist fram dette for hele Norge på denne koste tida. Noen mener du må være Norges største forbilde dette året, sa presseklubbens president, Kjell Aasum, da han overrakte prisen torsdag kveld.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.