Tenåring innrømmer å ha låst opp huset i Nes

INNRØMMER: En tenåringsgutt erkjenner i politiavhør å ha låst opp huset i Nes.

INNRØMMER: En tenåringsgutt erkjenner i politiavhør å ha låst opp huset i Nes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nektet først for å ha hatt noe som helst med festen å gjøre.

DEL

– I det første avhøret nektet han på at hadde noe med festen å gjøre, men i avhør i dag har tenåringen erkjent at det var han som låste opp boligen og at han inviterte til fest, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid til Raumnes.

Tenåringsgutten, som er under strafferettslig lavalder, var som kjent inne til avhør tidligere denne uken. Da avviste han at han hadde låst opp huset, uten at politiet satte sin lit til den forklaringen.

– Når det har gått litt tid synker fornuften inn hos de fleste, sier Foseid til avisen.

Inviterte til fest

Det var natt til 3. juledag at politiet stoppet en fest i Nes som hadde kommet helt ut av kontroll. Blant annet ble flere tv-er kastet ut av vinduet og politiet omtalte huset som rasert.

Noen dager etter den spinnville festen, erkjente en mindreårig gutt at han hadde vært med på festen og at han var en av dem som kastet en tv ut av vinduet.

I løpet av nyttårshelga mottok politiet flere tips, og de fleste pekte mot personen som nå har innrømmet å ha låst opp huset.

Ifølge Raumnes har tenåringsgutten forklart at han hadde fått en nøkkel til huset, og at han inviterte til fest gjennom sosiale medier.

Politiet vil ikke kommentere hvordan gutten fikk tak i nøkkelen.

Tømt

Eierne av boligen var ikke hjemme da festen ble avholdt, og de har til politiet forklart at de ikke vet hvem som har låst opp huset. De mener det kun var de to som bodde i huset som hadde nøkkel. Likevel er det ingen tegn til innbrudd i boligen.

RB har tidligere omtalt noe av skadene på huset. To tv-er ble funnet utenfor boligen sammen med en del klær. Inne i boligen var det tilgriset med mat utover i huset, det var flere ting som var knust og ødelagt. I tillegg er et brannslokningsapparat tømt inne i boligen.

Gutten som nå har innrømmet å ha låst opp boligen, erkjenner imidlertid ikke å ha begått skadeverk.

Artikkeltags