NETTAVISEN: De aller fleste nyfødte barn i Norge er oppkalt etter Sophie Elise Isachsen, i hvert fall hvis du vil lese statistikken på den måten. Det var det mest populære jentenavnet i Norge i 2017, Sophie eller Sofie altså.

Totalt sett er det flest som heter Jan i Norge, med Per, Bjørn og Ole rett bak blant menn. Hos kvinner er det Anne, Inger, Kari og Marit.

Det er likevel ikke disse som oftest vinner i Lotto. For hos mannfolk er det navnet som oftest har dukket opp blant Lotto-millionærer de siste 10 årene Terje. En av disse er Terje Einar Erntsen fra Alta. Han vant 14,5 millioner kroner i Lotto i 2017.

- Haha, ja, jeg må ha litt flaks i spill jeg! Jeg vant 600.000 kroner på Extra for en stund siden også. Men så bor jeg bare med en kastrert katte, så det var det med hell i kjærlighet da, forteller Lotto-millionæren til Norsk Tipping.

På kvinnesiden er det Marit som topper listen, foran navn som Randi, Kari og Marianne.  Vi vet ikke om personer som Marit Larsen eller vår kronprinsesse spiller Lotto, men poenget er uansett at navnene er like tilfeldig som trekningene. 

Skulle du likevel tro det er mer enn tilfeldigheter er dette listene over navnene som har vunnet flest ganger de siste 10 årene:

Topp 10 guttenavn:

15 personer med navn Terje

13 personer med navn Rune

13 personer med navn Bjørn

11 personer med navn Arne

10 personer med navn Harald

10 personer med navn Trond

10 personer med navn Arild

10 personer med navn Tore

10 personer med navn Morten

9 personer med navn Geir

Topp 10 jentenavn:

11 personer med navn Marit

9 personer med navn Randi

9 personer med navn Kari

8 personer med navn Marianne

8 personer med navn Liv

7 personer med navn Berit

7 personer med navn Turid

7 personer med navn Gro

7 personer med navn Anne

7 personer med navn Karin

Som du ser av listen er altså ikke navnene som er aller vanligst på listen over guttenavn, altså Jan.