Fullt hus og stormende jubel på årets artistgalla

Kjetil Nordfjeld og Kate Gulbrandsen

Kjetil Nordfjeld og Kate Gulbrandsen Foto:

Glitter, glamour og trekkspill. Glåmdalens artistgalla trakk nok en gang fullt hus i Kongsvinger på mandag.

DEL

Showet åpnet stilsikkert med paljetter, blåserrekke og kor. Deretter innledet artistgallaens faste konferansier Øivind Roos resten av showet med å fortelle litt om hvordan de forbereder seg til galla. Og som det meste av det Roos sier fra scenen, var også det en ganske festlig fortelling, dermed var standarden satt.

Årets artistgalla var som forventet knadd til randen av gøyale hverdagsanekdoter, dyktige artister og glimrende instrumentføring av backingbandet.

Dyktige artister

Vazelina-vokalist Kjetil Foseid er fast interiør på Artistgallaens scene, og som ventet fikk publikum også i år bevitne Foseids allsidige stemmeprakt og lungekapasitet. 

I år stilte også dansebandlegenden Kjetil Nordfjeld opp, og med seg på scenen hadde han fått med Fred Morønning. Det var både veldig dansbart og stødig framført. 

Årets yngste artist var nordodølingen Fredrik Amadeus Sannerud på 13 år. Han har tidligere deltatt på Melodi Grand Prix Junior, og til tross for den unge alderen har Sannerud allerede nådd et imponerende høyt musikalsk nivå. Som Øivind Roos selv sa fra scenen: «Hvem hadde trodd nordodøling kunne høres så pent ut».

Videre ut i showet dukket Belinda Mellum fra Eidskog opp, nydelig antrukket i Kiwi-jakke. Hun framførte ei komisk låt om det å ta teaterutdanning, i tro revy-stil.

Tre glitrende damer gjorde også stor stas på scenen. Benedicte Barra Kvinge, Janne Johansen Kjellevold og Nes-jenta Kjersti Vatnan Ekman er tre av medlemmene i Underholdningsvogna,- ei gruppe kvinnelige, meget dyktige sangere. For å igjen sitere Roos: «De synger så tett at man ikke får plass til et barberblad mellom harmoniene en gang». 

Kate Gulbrandsen sang også flere låter, blant annet låta «Mitt Liv» som hun i 1987 vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med.

Fire fine prisvinnere

Det ble også delt ut en rekke priser, og første pris ut var Frivilligprisen. En enstemmig komite kåret Kongsvinger Demensforening til årets prisvinner, på bakgrunn av foreningens betydningsfulle innsats for å gjøre livet til en sårbar pasientgruppe bedre.

Gründerprisen gikk til Pan Tretopphytter fra Åsnes. De fikk skryt for å være et innovativt og spennende konsept med både nasjonalt og internasjonalt potensiale.

Tredje pris ut var Årets idrettstalent, og denne prisen gikk til Tobias Fløiten,- et stortalent på skøyter fra Nord-Odal.

Siste pris var Årets Glåmdøl. Blant mange gode kandidater var det Tom Stræte Lagergren fra Åsnes som vant denne prisen. Han har utmerket seg på scenen og etablert seg som en verdensstjerne, og er blitt kalt «Norges mest joviale artist».

Artikkeltags