En av Amundsens tidligere kunder er Daniel som fikk tatovert en hel sleeve. Dette er en tatovering som dekker armen fra håndleddet og opp til skulderen. Daniel postet bildene av den grodde tatoveringen på forumssiden Reddit der den ble sett flere tusen ganger.

Derfra har folk som likte tatoveringen lagret og postet bildet om igjen på sosiale medier og andre nettsteder.

Det er umulig å si hvor mange som har klikket på bildet og delt Daniels sleeve, og responsen har ikke latt vente på seg. Daniel ønsket selv ikke å medvirke i denne reportasjen (red. anm.).

Vil ha noe eget

– Jeg synes det er moro når noe jeg har gjort blir så godt likt, men jeg har ikke tenkt på at den skulle bli så kjent.

På forumet under bildet av Daniels tatovering er kommentarfeltet fylt av ros og spørsmål. De fleste liker tatoveringen, mens andre går så langt at de spør om å få bytte arm, eller i det minste hud med Daniel.

Kundene reiser stadig lengre for å besøke Kongsvinger tattoo som Amundsen startet i 2009.

– Jeg fikk e-post fra en mann i New York som sa han kommer hit i oktober. Han hadde sett noe av arbeidet mitt på nettet og ville reise helt hit for å få noe lignende, sier Amundsen.

Han legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med responsen, selv om den ble større enn han hadde ventet.

– Jeg er fornøyd med det jeg lager, men det betyr ikke at jeg lager samme ting to ganger. Det eneste jeg er villig til å kopiere er portretter som skal bli helt like originalen, sier Amundsen.

Han mener kopiering er en uting i bransjen, men at det er flott når folk liker en tatovering så godt at den blir inspirasjon for andre.

– Der er mye forskjellig folk vil ha. Jeg tror tatovering har endret seg mye, folk trenger ikke lenger velge noe fra veggen, sier Amundsen.

Godt rykte

I tatoveringsbransjen er ryktet verdt mye forteller Amundsen. Hvis du blir god nok kan du jobbe hvor som helst med det du liker aller best. Noen av de aller mest kjente tatoveringsartistene i Norge har flere tusen følgere på sosiale medier. Slik sprer de arbeidene de er mest fornøyd med og bygger seg opp.

For Tor-Emil har dette tatt lang tid, men kundekretsen er nå mye større enn da han startet opp i 2009.

Thomas Nilsen har dratt til Kongsvinger tattoo for sin største tatovering hittil. Han valgte å legge seg under Thor-Emils nåler etter å ha sett hva han lagde for kjæresten. For ham er det ikke viktigst hvor mange som liker bildet av tatoveringen på Facebook, men at den blir best mulig.

– Jeg syntes tatoveringen han gjorde på dama mi var bra, så da var det naturlig å komme hit, sier Nilsen.

Han bestemte seg for en Svart og hvit Hannyamaske med røde øyne over hele ryggen. Den er inspirert av tradisjonelle japanske teatermasker, og er satt sammen spesielt for Nilsens rygg.

– Kjæresten har ikke sett den enda, men hun vet at jeg ville ta hele ryggen. Jeg hadde først lyst på ei nonne med dødninghode, men endte med maska, sier Nilsen.