Gå til sidens hovedinnhold

Snart er Hedmark Frp død og begravet

Artikkelen er over 3 år gammel

I helga ble det bestemt: Hedmark Frp og Oppland Frp skal slås sammen til Innlandet Frp.

Både Hedmark Frp og Oppland Frp hadde i helga årsmøte på Gjøvik. Begge fylkeslagene bestemte at det skal kalles inn til ekstraordinære årsmøter 26. mai. Da skal de to fylkeslagene slås sammen til Innlandet Frp.

– Et historisk vedtak, sier Johan Aas, som ble gjenvalgt som leder i Hedmark Frp fram til sammenslåingen 26. mai. Også resten av toppledelsen ble gjenvalgt. Det betyr at Frank Buen fra Åmot og Truls Gihlemoen fra Stange fortsetter som henholdsvis organisatorisk nestleder og politisk nestleder.

Aas opplyser at det ikke var noen diskusjon om navnet på Innlandet Frp. Det ga seg selv etter at fylkespolitikerne i Hedmark og Oppland har gått inn for at den nye, sammenslåtte fylkeskommunen skal hete Innlandet fylkeskommune.

Blant resolusjonene fra årsmøtet trekker Aas fram en resolusjon som går ut på å heve sperregrensa fra dagens fire prosent til seks prosent. Målet er å gjøre politikken mer forutsigbar og hindre at småpartier får urimelig stor innflytelse. Resolusjonen oversendes Frps stortingsgruppe.

Ved stortingsvalg i Norge må et parti ha fire prosent eller mer av stemmene på landsbasis for å være med i fordelingen av de 19 utjevningsmandatene. Sperregrensa har ingen betydning for de 150 distriktsmandatene.

Kommentarer til denne saken