Jonas (17) storspiller i Las Vegas

STERKT:  Jonas Dammen fra Solør BK storspiller i øyeblikket i World Cup i bowling i Las Vegas.

STERKT: Jonas Dammen fra Solør BK storspiller i øyeblikket i World Cup i bowling i Las Vegas. Foto:

Etter 16- av totalt 24 serier og 3493 poeng ligger han på tiendeplass. Fortsetter han storspillet i spillebyen Las Vegas i kveld og utover natta, er muligheten til finaleplass meget god. De 24 beste etter 24 serier går videre.

DEL

Nærmere 100 spillere fra like mange land er med i World Cup. Det er kun vinnerne av kvalifiseringen i sine hjemland som stiller i turneringen. Det betyr at nivået er skyhøyt. Jonas Dammen fra Solør BK vant såvel senior-NM som World Cup-kvalifiseringen hjemme i Norge i sommer og høst.

Stor prestasjon

Det er en kjempeprestasjon unge Dammen er i ferd med å utføre i Las Vegas. Under krevende baneforhold fant han natt til torsdag den rette linjen i banen og klemte til med sterke 1779 på åtte serier. Det var bare åtte spillere som hadde bedre sum over de åtteseriene enn Dammen.

Det er nå kun åtte poeng opp til topp åtte i turneringen og hele 197 poeng ned til første cut, som er topp 24.

Kyle Troup fra USA leder etter 16 serier med et snitt på 235 poeng. Snittet til Jonas er 218,06 poeng.

Rett til VM

World Cup-turneringen i Lars Vegas avsluttes i helga. Dammen kommer hjem til Solør igjen mandag. Da reiser han rett videre til skolegangen med bowling på timeplanen i svenske Hagfors. Han rekker ingen klubbkamper for hverken Solør BK eller Bågen i Hagfors i den svenske toppserien før han er hjemme fra VM.

For en drøy uke etter hjemkomsten fra Las Vegas går turen videre til VM i Hong Kong. Der utgjør han en av de seks spillerne på det norske laget. Der skal det spilles singel, double, trios og femmannslag. Nivået er knalltøft, for bowling er en stor verdenssport med spillere på høyt nivå fra alle verdensdeler.

Jonas er hjemme igjen fra VM i begynnelsen av desember og rekker da trolig en kamp for Solør BK i eliteserien. Noe som vil være avgjørende for at Solør BK kan følge Trondheim BK helt fram til serieslutt til våren og kamp om seriegullet.

Men aller først gjelder altså mer World Cup-spill i Las Vegas.

Eventyrlig år

Jonas Dammen har hatt et eventyrlig bowlingår. Som norgesmester i seniorklassen har han også representert Norge i Europa Cup i Tyskland. Der klarte han ikke å spille seg fram til finaleplass, men gjorde en bra figur.

Ellers i år er han norgesmester i double for juniorer i tillegg til seniormesterskapet. Han har vært i Dubai og vunnet en stor turnering. Nå er det World Cup i Las Vegas og VM i Hong Kong.

Det betyr at det er blitt lite seriespill for Solør BK i eliteserien i høst.

– Det må vi bare leve med. Dette er helt eventyrlig. Prestasjonene til Jonas gjør at enda flere av våre unge talenter får lyst til å lykkes. Vi har mange som når som helst kan slå ut i full blomst. Med Jonas mye borte fra eliteseriespill, vil andre unggutter få muligheten til å herde seg på høyt nivå. Så prestasjonene til Jonas er virkelig med på å styrke rekrutteringen for Solør BK, sier Knut Atle Skoglund i Solør BK.

Artikkeltags